Constructorul român Erbașu a câștigat prin licitație un contract pe care mulți au pus ochii. Mai exact, cel mai mare antreprenor din piața construcțiilor din România se va ocupa de lucrările Drumului Județean Câmpina-Săcele prin Valea Doftanei, așa cum anunță ziare.com.
Primele informații arată că Erbașu este constructorul care a câștigat prin licitație lucrările pentru modernizarea Drumului Județean Câmpina-Săcele prin Valea Doftanei. Cel mai mare antreprenor din această piață a depus o ofertă de 312 milioane de lei, reprezentând 75% din valoarea pe care Ministerul Dezvoltării o estima în primă instanță, mai exact, 411 milioane fără TVA.
Contractul a fost semnat pe data de 1 martie în fața premierului Nicolae Ciucă, a miniștrilor Internelor și Dezvoltării, respectiv, reprezentanților Transporturilor, dar în ciuda acestui fapt, anunțul oficial a fost publicat abia la data de 8 martie. Constructorul român Erbașu este responsabil de lucrările de modernizare celor 25 kilometri de Drum Județean și Drum forestier din județele Prahova și Brașov. Cu toate acestea, oferta antreprenorului a fost pusă sub semnul întrebării, având în vedere că valoarea acesteia este cu mult sub estimarea Companiei Naționale.
Te-ar putea interesa și: Trei oferte pentru supervizarea lucrărilor de pe Autostrada A1 Lugoj – Deva. Ce firme vor să supravegheze activitatea lui Umbrărescu
Erbașu este o companie cu capital integral privat românesc și este cea mai mare la nivelul pieței construcțiilor din România. Societatea derulează proiecte, contracte și participă la licitații CNAIR duble la valoare, tocmai de aceea, diferența de un sfert din valoarea estimată pentru lucrările Drumului Județean Câmpina-Săcele prin Valea Doftanei este una surprinzătoare.
Ultima ofertă pe care constructorul român a depus-o a fost pentru Autostrada Transilvania – Lotul Chiribiș-Biharia, mai exact, pentru contractul a cărui valoare a fost estimată la 877.78 milioane de lei. Până la ora actuală nu s-a anunțat câștigătorul licitației, însă dacă Erbașu înregistrează un nou succes din acest punct de vedere, trebuie să se ocupe de proiect în 24 luni, 6 reprezentând etapa de proiectare și 18 de execuție.
Citește și despre următorul subiect: FOTO. Se lucrează de zor pe Autostrada Moldovei. Noi imagini de la stadiul lucrărilor pe șantierul condus de Umbrărescu