Este oficial! Toneli Holding este finațat de CEC Bank cu 40 milioane de euro, anunță economedia.ro. În schema de ajutor de stat, garanția este acordată de EximBank, așa cum arată ultimele informații, în contextul crizei economice declanșată de războiul dintre Rusia și Ucraina.
Toneli Holding primește o finanțare de 40 milioane de euro de la CEC Bank, și totodată, o garanție acordată de EximBank în schema de ajutor de stat. Măsura este implementată în contextul crizei economice generată de războiul dintre Rusia și Ucraina, așa cum se arată într-un comunicat transmis de cele două instituții bancare.
Citește și: Lidl dă vestea șoc! Ce fel de ouă se vând în magazinele marelui retailer?
„CEC Bank a acordat o finanţare de circa 40 milioane de lei companiei Toneli Holding SA, parte din Grupul Toneli, cel mai mare producător de ouă din România. Finanţarea beneficiază de o garanţie acordată de EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, anunță băncile.
Legătura dintre Toni Holding și CEC Bank nu este una nouă. Cele două societăți colaborează încă din 2013. Din acest punct de vedere, directorul Direcției de Clienți Mari al instituției bancare a precizat că soldul creditelor acordate agriculturii cresc la circa un miliard de lei, în contextul provocărilor ridicate din economie. CEC Bank este firma cu cea mai lungă tradiție din România, fondată în 1864. În prezent, are cea mai extinsă rețea, cu peste 1.000 sucursale.
„În ciuda provocărilor ridicate de actualul context economic, continuăm să susţinem companiile din domeniul agricol, cu atât mai mult atunci când e vorba de firme cu care avem deja o colaborare de tradiţie.
Finanţarea agriculturii a înregistrat, anul trecut, o evoluţie deosebită, CEC Bank consolidându-şi poziţia în acest domeniu, soldul creditelor acordate agriculturii crescând cu circa un miliard de lei”, declară Laura Mihai.
Toneli Holding și-a început activitatea acum mai bine de 25 ani. Societatea este responsabilă de producția și distribuția ouălor și este considerată una dintre cele mai mari din România. La momentul actual, compania desfășoară activități inclusiv în zona de creștere a tineretului de păsări și a producției în 24 ferme amplasate în județele Giurgiului, Teleorman, Ialomița, Dâmbovița și Argeș.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Statul român intră pe piața asigurărilor RCA, după scandalul Euroins Dan Cărbunaru „Există un demers legat de CEC”