După doi ani în care Târgul de Crăciun din Sibiu a fost nevoit să își restrângă parțial activitatea din cauza pandemiei, în această iarnă Sibiul va primi evenimentul din nou în întreaga lui splendoare și cu multe noi puncte de atracție, de la ateliere pentru copii la colțuri instagramabile, photocornere sau experiențe teatrale boutique, unde copiii vor putea asculta povești interesante. Noi vor fi și proiecțiile de pe fațadele clădirilor simbol ce formează Piața Mare, ce vor oferi o atmosferă aparte Târgului de Crăciun din Sibiu.
Anul acesta, peste o sută de căsuțe vor fi amplasate în Piața Mare. Expozanți veniți din toată țara vor întâmpina vizitatorii, punându-le la dispoziție o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice.
Atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici au oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti, își păstrează și anul acesta popularitatea. Dovadă stă faptul că, miercuri, 26 octombrie, au început şi înscrierile la Atelierul lui Moş Crăciun, iar în primele 24 de ore s-au ocupat peste 80% dintre locurile disponibile destinate grupelor organizate de către şcoli şi grădiniţe.
Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Participanții vor păstra mica lor “operă de artă“ și vor primi diplome de „calificare”, precum și câte o fotografie de grup.Costul participării la ateliere este de 30 lei per participant, iar rezervările se fac pentru minim 15 participanți.
Înscrierile pentru expozanții ce vor da culoare ediției din acest an a Târgului au început mult, mult mai devreme, încă din luna mai, iar cei care vor participa au trecut printr-un riguros proces de selecție. Astfel, toți au avut timpul necesar pentru a se pregăti temeinic pentru ediția din acest an și pentru a oferi o paletă cât mai largă și interesantă de produse. În total, la ediția din acest an vor participa 110 expozanți care provin din 20 de județe ale țării.
„Aşteptăm de prea mult timp momentul în care putem organiza Târgul de Crăciun din Sibiu fără niciun fel de restricţii şi ne-am pregătit intens pentru a depăşi ediţiile anterioare pandemiei ca dimensiuni, ca număr de expozanţi, ca puncte de atracţie pentru vizitatori şi, cel mai important, ca atmosferă. Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare pentru români, iar la Sibiu vrem să o sărbătorim cu tot fastul. Vă aşteptăm pe toţi la Târg!”,spune organizatorul evenimentului, Andrei Drăgan Răduleţ
Organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu au aprofundat soluții pentru protejarea mediului. Instalațiile de iluminat sunt construite cu becuri economice, iar programul de iluminat va fi adaptat la nivelul de lumină, astfel încât beculețele să se aprindă doar în momentul în care chiar are sens. La fel, toate ambalajele de unică folosință utilizate de cei care oferă produse alimentare sau băuturi sunt biodegradabile, pentru un impact minim al deșeurilor asupra mediului.
Târgul de Crăciun din Sibiu este cel mai longeviv eveniment de profil din țară. Inițiat în anul 2007, an în care Sibiul deținea titlul de Capitală Culturală Europeană, Târgul din Sibiu a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.