Fie că vrei să închiriezi o mașină pe termen lung sau e prima dată când apelezi la un astfel de serviciu pe termen scurt, există câteva detalii la care trebuie să fii atent. Iată cele mai dese greșeli pe care oamenii le fac când închiriază o mașină.
Documentarea despre firmele de rent a car
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să nu te documentezi despre firmele de închirieri auto. Firmele nu au aceleași valori, așa că factori precum prețul, serviciul clienți și flota pot varia semnificativ de la o companie la alta. Înainte de a rezerva o mașină, citește recenziile, termenii și condițiile și compară prețurile mai multor firme. Alegerea unei firme de încredere te poate salva de taxe suprpriză, servicii de slabă calitate și vehicule nesigure, scrie wall-street.ro.
Citește și: Se schimbă legea pentru șoferii români, noi obligații în Codul Rutier! Ce trebuie să aibă aceștia în mașină
Opțiunile de asigurare
Asigurarea este un aspect crucial când închiriezi o mașină, dar multe persoane ignoră acest factor sau presupun că au deja o asigurare inclusă. Asigurarea auto personală îți poate oferi un grad de protecție, dar este esențial să înțelegi ce opțiuni de asigurare intră în prețul mașinii. Firmele de închireri auto oferă asigurări extra, precum cele de daune în caz de coliziune, ceea ce îți oferă o liniște în plus pe perioada închirierii.
Inspecția mașinilor
Ignorarea procesului de inspecție a mașinii poate duce la taxe suplimentare și conflicte pe seama stării în care se returnează mașina. Înainte de a lua o mașină, inspecteaz-o cu atenție și dacă observi anumite zgârieturi, goluri sau murdărie pe tapițerie, transmite informațiile către firma de rent a car, pentru a nu fi tras la răspundere când returnezi mașina. Fă poze și asigură-te că sunt trecute în contractul de închiriere. La returnare, solicită o inspecție finală pentru a confirma că nu au apărut alte daune și astfel nu poți fi taxat în plus.
Citește și: Vești proaste pentru români! Ce taxă vor trebui să plătească persoanele care merg cu avionul
Subestimarea perioadei de închiriere și kilometrajul
Multe persoane nu iau în serios perioada de închiriere și numărul de kilometri parcurși și de multe ori se trezesc că sunt taxați și penalizați suplimentar. Înainte de a închiria o mașină, fă-ți cu atenție itinerariul și estimează timpul și distanța pe care o vei parcurge cu mașina închiriată. Fii atent la contractele de închirieri care impun restricții de kilometraj sau percep taxe pentru depășirea perioadei stabilite în contract. Optează pentru un plan de închiriere care este potrivit pentru tine și nevoile tale și astfel poți evita cheltuielile în plus și te poți avea parte de o experiență fără probleme.