- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cele mai noi metode de înșelătorii care fac victime în rândul turiștilor. Inteligența artificială distruge vacanțele românilor în 2024

25 Jun, 21:21 • Fundeanu Madalina
Inteligența artificială face victime în rândul turiștilor. Infractorii au descoperit noi metode pentru a fura bani din conturile oamenilor.
Cele mai noi metode de înșelătorii care fac victime în rândul turiștilor. Inteligența artificială distruge vacanțele românilor în 2024

Inteligența artificială câștigă din ce în ce mai multă popularitate, iar infractorii se folosesc tot mai des de aceste softuri pentru a-i prinde pe cei care își rezervă vacanţele în plasa lor. Una dintre cele mai mari platforme de rezervare a cazării a transmis că tentativele de fraudă online au crescut cu 900%, conform Antena 3 CNN.

Inteligența artificială face victime în rândul turiștilor. Cum le sunt distruse vacanțele

Îngrijorător de des, oamenii sunt păcaliți să își dea datele de pe carduri. De curând, infractorii cibernetici au descoperit o nouă metodă, prin care se folosesc de inteligenta artificială pentru a fura banii din conturile oamenilor.

Experții în turism susțin că este indicat să fie cumpărat tot pachetul, atât zborurile, cât si cazarea, de la o agenție acreditată.

Este recomandat să folosim securizarea în doi pași, mai ales în momentul în care facem o plată online, în special pentru cazare.

„Există bineînțeles și riscul de a accesa link-uri de fishing de pe rețelele de socializare. Intri acolo, crezi că ești pe site-ul potrivit, dar de fapt ești pe o clonă. Și aici trebuie să avem mare griji. Bineînțeles, să verificăm pagina pe care o accesăm în browser”, a declarat Silviu Stahie, specialist în securitate informatică la Bitdefender.

„Trebuie să avem agentul de turism ca să ne ducem în ne-an să facem o revelare pe un site din ăsta care este și vechi și în ultimul timp nu știu dacă se știe dar să știe din ce în ce mai multe păcălei”, a spus și Alin Burcea, preşedinte ANAT.

Citește și: Călătoriile în Grecia, la un alt nivel în 2024. Inteligența artificială devine asistentul personal de călătorie al turiștilor

inteligența artificială
inteligența artificială

Chiar dacă până acum aceste înșelătorii puteau fi detectate mai ușor, prin identificarea greșelilor de ortografie şi gramaticale, la momentul actual inteligenta artificială poate scrie mesaje corecte şi poate genera imagini calitative.

„În momentul în care vezi că este jumătate din preț sau 30% din preț, deja 90% este o viitoare posibilă păcăleală. Pur și simplu îţi iau banii”, mai adaugă Alin Burcea, preşedinte ANAT.

„Nu, nu ni s-a întâmplat până acum așa ceva și suntem mulțumiți. Deocamdată, când o să întâmple ceva o să luăm decizii mai bune”, susține o femeie.

„E mult mai sigur cu agenție și pentru transport. Nu, n-am pățit niciodată. Am plecat numai cu agenție”, mai spune cineva.

„Eu, am plecat cu agenție, este cel mai sigur”, mai spune o femeie.

Specialiștii din domeniu recomandă şi încheierea unei asigurări de călătorie, care poate scăpa turiștii chiar şi de neplăcerile privind întârzierile sau anularea zborurilor.

Vezi mai multe: McDonald’s revine la angajații umani după ce inteligența artificială a dat rateuri uriașe la comenzi. Clienții au primit înghețată cu bacon și cantități uriașe de nuggets de pui