Lidl este unul dintre cei mai cunoscuți retaileri la nivel internațional, iar de ani buni, românii își fac cumpărăturile în magazinele din țară, având la dispoziție o gamă largă de produse, indiferent că este vorba despre alimente, produse pentru curățenie sau igienă personală. Totuși, de cele mai multe ori, clienții merg la Lidl pentru a cumpăra alimente, iar cei care vor să aibă frigiderul plin, optează și pentru alimente congelate, care pot fi gătite în orice moment. Recent, o nutriționistă a distribuit pe rețelele de socializare un videoclip în care vorbește despre cele mai sănătoase produse congelate aflate la Lidl, notează Bugetul.
În ultimii ani, piața alimentară din România a crescut, iar marile lanțuri de supermarketuri pun la dispoziția clienților o varietate largă de produse. Cum majoritatea românilor petrec timp pe rețelele de socializare, specialiștii în nutriție încearcă să le explice oamenilor care sunt produsele ce trebuie evitate atunci când merg la cumpărături, dar și care sunt cele lipsite de riscuri.
Cu puțin timp în urmă, o nutriționistă a postat pe pagina de Facebook un videoclip în care prezintă cele mai sănătoase alimente congelate ce pot fi achiziționate din magaznele Lidl. Printre acestea se numără cartofii la pungă gata tăiați, mixurile de legume, peștele sălbatic, creveții, edamamele, vișinele fără sâmburi, conopida și broccoli gata mărunțite.
Specialiștii spun că pentru evitarea consumului unor produse nocive sănătății este nevoie ca oamenii să citească etichetele acestora înainte de a le cumpăra.
„Consumatorul, dacă primește informațiile pe etichetă și nu le citește, pot exista foarte multe legi, care nu vor rezolva nimic. Ar trebui să existe o educație alimentară, a stilului de viață, care să fie introdusă încă din școală. Dacă noi nu am mai cumpăra anumite produse, nici producătorii nu ne-ar mai oferi alimente de proastă calitate.
Frecvența consumului acestor alimente contează foarte mult. Unii, le consumă zilnic. În cazul unor anumite produse, nu doar că „există posibilitatea de a duce la anumite boli”, ci ele chiar provoacă anumite boli. Potrivit unui studiu recent, mediatizat, unul din zece copii suferă de probleme cardiovasculare, ceea ce mi se pare șocant. Asta cuprinde stilul de viață în rândul multor tineri: energizante, sucuri acidulate, mâncare fast-food, chipsuri.
Din punct de vedere nutritiv, alimentele și-au schimbat structura, nu mai au aceeași valoare nutritivă ca acum câțiva ani. De asemenea, vorbim și despre controlul produselor alimentare. Nu ar trebui să intre pe piață astfel de produse, trebuie să existe niște standarde clare ce trebuie verificate, din partea autorităților române. Atât la vamă, cât și-n magazine. Iar noi, consumatorii, să citim etichetele, să nu mai cumpărăm tot felul de porcării”, a explicat nutriționista Ana-Maria Demtrescu.
Citește și: Lidl a deschis un nou magazin în judeţul Braşov. Investiţie de 3.000.000 de lei