- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR anunță reducerea vitezei la trenuri din cauza caniculei. Recomandările pentru călători

13 Aug, 17:02 • Preda Silvia
Traficul feroviar se va desfăşura în condiţii speciale, în următoarele două zile, prin reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor, anunță Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” S.A.
CFR anunță reducerea vitezei la trenuri din cauza caniculei. Recomandările pentru călători

Trenurile vor reduce viteza de circulaţie, în medie cu 20-30 km/h, ca urmare a avertizărilor meteorologice de caniculă şi temperaturi ridicate, de 40 de grade Celsius, anunță CFR.

Reducere a vitezei de circulație a trenurilor, în medie CU 20-30 km/h FAȚĂ DE VITEZA NORMALĂ, pe raza județelor aflate sub incidența noilor avertizărilor meteo de temperaturi deosebit de ridicate, de 40 de grade Celsius la umbră, este principala MĂSURĂ DE SIGURANȚĂ aplicată toate administrațiile feroviare pe rețelele de căi ferate, în astfel de situații extreme.

Precizăm faptul că, măsura de reducere a vitezei de circulație va fi menținută până joi 15 august, zilnic în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius, evoluția temperaturilor la nivelul solului fiind permanent verificată de către personalul feroviar al sucursalelor regionale de cale ferată care adminstrează rețeaua feroviară”, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” S.A.

Citește și: Decizie finală la CFR. Pasagerii cu boli contagioase NU mai au voie în trenuri

trenuri
trenuri

Potrivit sursei citate, personalul de specialitate din cadrul regionalelor de cale ferată va efectua inclusiv revizii suplimentare pe reţea pentru verificarea tehnică a liniilor de cale ferată şi înregistrarea în mod constant a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, operaţiuni necesare pentru adaptarea în condiţii de siguranţă a traficului.

Trenurile vor reduce viteza. Recomandările CFR pentru călători

CFR SA recomandă publicului călător ca în această perioadă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare ale trenurilor din/în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet și să consulte periodic SITE-urile OPERATORILOR DE TRANSPORT FEROVIAR, pentru informaţii actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru întârzierile inevitabile care se vor întregistra în circulația trenurilor în aceste zile.

Vezi și: 16 noi locomotive electrice ajung la CFR. Alstom primește contractul de 760 milioane lei