- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciclonul „Boris” lovește în forță România: Ce zone vor fi afectate de ninsori și vânt puternic

12 Sep, 22:26 • Preda Silvia
Ploi abundente, vreme caldă și apoi din nou frig. România e țara extremelor. Ciclonul Boris, care face ravagii în Europa, va lovi curând și țara noastră.
Ciclonul „Boris” lovește în forță România: Ce zone vor fi afectate de ninsori și vânt puternic

Ciclonul Boris va aduce ploi puternici, furtuni şi chiar și ninsori în unele zone din România. Meteorologii transmit că la mijloc este o anomalie termică, informează Observator.

Noaptea trecută am avut în toată ţara temperaturi normale pentru miezul zilei. A fost cea mai caldă noapte de 11 septembrie de când se fac măsurători în România. În țara noastră au fost temperaturi record la 46 de stații meteo, inclusiv în Capitală.

Vremea va rămâne liniştită doar două zile. Ciclonul botezat „Boris” în Polonia va aduce vijelii şi ninsori.

Furtunile vor avansa dinspre vestul ţării către restul zonelor. Vor fi ploi consistente care, cel puţin la deal şi la munte, vor lăsa în urmă cantităţi mari de apă, ce pot trece de 40 de l/mp şi va fi risc de inundaţii, de asemenea, vor fi şi condiţii de grindină.

Pe de altă parte, la munte cel puţin, vântul va sufla cu rafale de peste 80 de km/h şi tot acolo, mai ales în zonele de creastă ale carpaţiilor meridionali, nopatea, când temperaturile vor ajunge la pragul îngheţului ploile ar putea să se transforme în lapoviţă şi chiar în ninsoare”, spune Simona Căpșună, meteorolog Observator.

Termoenergetica începe săptămâna viitoare încărcarea cu apă şi probele de presiune la instalaţiile interioare.
Ciclonul „Boris” lovește România
Ciclonul „Boris” lovește România

Citește și: Șeful Termoenergetica dă detaliile oficiale legate de interzicerea centralelor de apartament

Când se dă drumul la căldură în 2024. Anunțul făcut de Termoenergetica

Data exactă de începere a furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, după îndeplinirea condiţiilor legale. Potrivit HG 425/1994, modificată prin HG 337/2018, începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban ar urma să aibă loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20:00 – 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici.

Conform prevederilor legale, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert”, arată Termoenergetica.

Vezi și: Peste 850 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Lista anunțată de Termoenergetica