- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cinci gelaterii de top din București, locurile ideale în care te poți răcori în zilele toride

07 Jul, 21:22 • Stefan Simion
Urmând "tradiția" ultimilor ani, și în această vară temperaturile și-au făcut de cap. Chiar dacă au fost și zile cu ploi, vijelii și grindină, canicula a fost la ea acasă. Iar atunci când temperaturile ajung la 40 de grade la umbră, parcă pofta de mâncare dispare ca prin minune, în schimb se deschide apetitul pentru înghețată și băuturi răcoritoare.
Cinci gelaterii de top din București, locurile ideale în care te poți răcori în zilele toride

Celebrele gelaterii satisfac pofta de dulce a tuturor, până și a celor mai pretențioși. Înghețată artizanală, înghețată pentru vegani, înghețată siciliană, torturi, clătite sau biscuiți cu înghețată – aceasta este, pe scurt, oferta celor mai cunoscute gelaterii din Capitală. Iar prețurile nu sunt deloc exagerate.

Gelaterii de top din Capitală, oaze de răcoare în zilele toride

1. Velocita

Situată pe Calea Victoriei, gelateria pune la dispoziția clienților și înghețată, dar și cafea. Prețurile variază în funcție de dimensiunea produsului și numărul cupelor de înghețată: un cappuccino costă 16 lei, un latte 20 de lei, iar o porție de gelato începe de la 13 lei pentru 80 de grame, potrivit wall-street.ro

2. Gioelia Cremeria

Gioelia Cremeria a fost adus din Italia în sistem de franciză de celebrul chef Alexandru Sautner, celebrul jurat din show-ul culinar „Chefi la cuțite„. Gioelia Cremeria este recunoscută pentru înghețata sa artizanală, deosebit de gustoasă și cu o textură extrem de fină.

Citeste si Prețul astronomic pe care trebuie să-l plătești în 2024 pentru o înghețată. Cât a ajuns să coste cel mai căutat desert al verii

3. Sweetology

Sweetology oferă o gamă variată de înghețate vegane și tradiționale. Ingredientele sunt 100% naturale, printre sortimentele vegane numărându-se grapefruit stors și Aperol, mure, zmeură, mango, ciocolată belgiană, lămâie și lime, iar printre cele nevegane caramel sărat, ciocolată belgiană cu lapte și alune, cocos, fistic și vanilie. Prețurile pentru înghețata la cutie pornesc de la 60 de lei.

4. Gusto e Passione

Pe Calea Victoriei 87, Gusto e Passione oferă o experiență autentică, cu înghețată artizanală și specialități siciliene precum zuppa inglese sau cassata siciliană. Gelateria oferă și sortimente vegane și ciocolate de origine, cum ar fi Ecuador sau Madagascar. Prețurile variază în funcție de dimensiunea caserolei: 500g – 75 lei, 750g – 110 lei, 1kg – 140 lei.

Citeste si Încălzirea globală „topește” profiturile pe timp de vară. În mod paradoxal, valurile de caniculă nu mai duc la creșterea vânzărilor de bere și înghețată

5. La Romana

Ultima dar nu cea din urmă este Gelateria La Romana, situată în AFI Cotroceni, Băneasa Shopping City și pe Calea Victoriei. Cu o tradiție de două generații de gelatieri italieni, La Romana oferă peste 90 de sortimente de gelato, torturi, crumble, clătite și biscuiți pe bază de înghețată.

Diferența dintre înghețată și gelato

Chiar dacă pentru mulți dintre noi este același lucru, între înghețată și gelato există diferențe semnificative. Gelato este o cremă înghețată, foarte puțin aerată, lucru care îl face să fie mult mai dens decât înghețata. În plus, gelato are în compoziție mult mai mult lapte și mai puțină smântână decât înghețata. Nu conține ouă și poate fi consumat imediat ce este scos de la congelare.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult