- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este bugetarul român cu salariul de 30.000 de euro sechestrat. Personajul este cu adevărat controversat

25 Jul, 11:00 • Alexe Raluca
Directorul general al uneia dintre cele mai importante companii din România are banii sechestrați. Controversatul personaj câștigă circa 30.000 de euro pe lună, ceea ce îl face să fie bugetarul cu cel mai mare salariu din țara noastră.
Cine este bugetarul român cu salariul de 30.000 de euro sechestrat. Personajul este cu adevărat controversat

Directorul general al unei importante companii din România este bugetarul român care are banii sechestraţi din cauza problemelor cu legea pe care le are. El este implicat într-un dosar de luare de mită.

Citește și: Un nou tip de fraudă online face din ce în ce mai multe victime! Au crezut că investesc în Transgaz și s-au trezit fără 1 milion de euro în cont!

Cine este bugetarul român cu salariul de 30.000 de euro sechestrat

Este vorba despre Ion Sterian, directorul general al companiei Transgaz, ocupând această funcție încă din 2013. Din ultima sa declarație de avere reiese că a încasat un venit anual de 1.906.451 lei, adică 158.870 lei pe lună, respectiv aproximativ 32.000 euro. De-a lungul anilor, Ion Sterian a mai avut funcții importante, fiind director executiv al direcției tehnice la Patrimoniul de stat (RAAPPS), subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării și Turismului (2010), dar şi director coordonator la RAAPPS.

În momentul de față, numele său apare în dosarul ANRP, în care fosta şefă a instituţiei, Crinuța Dumitrean, este acuzată de luare de mită. Este vorba de 400.000 de euro, sumă pe care i-ar fi oferit-o omul de afaceri Horia Simu pentru a-i aproba despăgubiri supraevaluate pentru un teren. Ion Sterian are calitatea de martor în acest dosar, având la acel moment funcșia de director tehnic la RAAPPS.

Pentru a recupera datoria de 1.675.957 lei, statul român a impus sechestru asigurator pe veniturile lui Sterian. El cerut ridicarea măsurii, invocând faptul că „nu a fost exercitată acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 zile de la rămânerea definitivă a deciziei pronunţată de ICCJ, astfel că menţinerea măsurii sechestrului asigurător instituit nu mai este justificată, aceasta încetând de drept”.

Ministerul Finanțelor Publice a explicat, însă, că afirmaţiile șefului Transgaz sunt false, iar până ce suma nu va fi plătită integral, Ion Sterian va avea conturile, toate cele 15, puse sub sechestru de către sat. În aceste conturi are peste 700.000 de euro și peste 2,5 milioane de lei. De asemenea, deţine două apartamente, unul în Bucureşti și unul în Dubai, dar şi o casă de vacanţă în Buşteni.

Citește și: Câți bani face Transgaz din livrarea gazelor în 2024-2025? Decizia luată de ANRE