- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este românul care a reușit să își cumpere 2 apartamente, un Lexus din salariu de 7.000€ și pensie 6.000€. Cât se mai câștigă la CCR în 2024

09 Jul, 19:54 • Adrian Popovici
Bogdan Licu, judecător la Curtea Constituțională a României (CCR) este unul dintre cei mai bine plătiți magistrați din România. Pe lângă salariu, acesta primește și o pensie specială consistentă.
Cine este românul care a reușit să își cumpere 2 apartamente, un Lexus din salariu de 7.000€ și pensie 6.000€. Cât se mai câștigă la CCR în 2024

Curtea Constituțională a României (CCR) este cea mai importantă instanță a țării de deciziile ei depinzând, în cele din urmă, majoritatea aspectelor care țin de aplicarea legii. Dată fiind responsabilitatea acestei instituții, dar și puterea pe care o au judecătorii instanței supreme, mulți români se întrebă cât de mul câștigă un magistrat aflat în această poziție, notează Newsweek.

Bogdan Licu, judecător la Curtea Constituțională a României (CCR) din partea Partidului Social Democrat, a devenit cunoscut nu doar pentru rolul său în instanța supremă a țării, dar și pentru averea impresionantă pe care a acumulat-o în ultimii ani. Cu un mandat de 9 ani la CCR, Licu a reușit să strângă o avere impresionantă, atât din pensia și salariul pe care le primește, dar și din investiții în imobiliare, notează Newsweek.

În declarația sa de avere, judecătorul CCR a raportat că deține două apartamente de lux, ambele situate pe litoralul românesc. Primul apartament este în Constanța, iar cel de-al doilea în Năvodari, ambele având peste 100 de metri pătrați. Acestea sunt descrise drept „de vacanță”.

Pe lângă proprietăți imobiliare, după cum arată declarația de avere depusă la Curtea Constituțională, Licu a făcut și investiții în automobile de lux. Un exemplu notoriu este Lexus NS, pe care l-a luat în leasing, alegere motivată de durata mandatului său prelungit la CCR. În plus față de acesta, deține un Toyota Land Cruiser, o altă mașină cu o valoare de piață ridicată.

Bogdan Licu, judecător CCR
Bogdan Licu, judecător CCR

Te-ar putea interesa și: Ce salariu primește un salvamar pe litoralul românesc în 2024. Suma ridicolă pentru care își riscă viața în fiecare zi de muncă

Din ce și-a făcut averea judecătorul CCR?

Veniturile lui Licu provin din două surse principale: salariul de judecător la instanța supremă și o pensie specială. Salariul său lunar la Curtea Constituțională se ridică la aproximativ 34.000 de lei, ceea ce, la cursul actual, înseamnă aproximativ 7.000 de euro lunar.

Pe lângă veniturile consistente pe care le primește pentru activitatea sa la Curtea Constituțională, trebuie precizat că acest judecător de la CCR beneficiază de o pensie lunară de aproximativ 32.000 de lei, echivalentul a aproximativ 6.000 de euro, ceea ce completează un venit anual substanțial.

În afara veniturilor constante, Licu a obținut și profituri semnificative din vânzarea unui apartament evaluat la 274.000 de euro, consolidându-și astfel averea.

Citește și: Președintele care și-a redus singur salariul cu 40%. Cât câștigă acum, după tăierea lefei