- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine primește 3.000 de lei, bani de la stat. Nou pachet de sprijin pentru români

19 Aug, 22:33 • Preda Silvia
Nou pachet de sprijin pentru o categorie de români. Va intra în vigoare anul viitor.
Cine primește 3.000 de lei, bani de la stat. Nou pachet de sprijin pentru români

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a întâlnit cu fermierii olteni și le-a prezentat un nou pachet de sprijin, care va intra în vigoare în 2025.

„Alături de peste 100 de fermieri din județul Olt am discutat despre programele pentru combaterea efectelor secetei și despre această perioadă dificilă pe care o traversăm.

Pe lângă măsurile care vor fi luate imediat, pentru 2025 le-am prezentat un nou pachet de sprijin.

Nou pachet de sprijin pentru fermieri

Statul va asigura 7 milioane de hectare, oferind o primă de asigurare de 3000 de lei/ha, vom schimba condițiile pentru acordarea Creditului Fermierului și vom suspenda plata ratelor la creditele cu dobândă mare, de 2% plus ROBOR, până în octombrie 2025!

Fermierii prezenți au fost mulțumiți de aceste noi măsuri, iar în urma discuțiilor avute vom găsi întotdeauna împreună soluții.

Le mulțumesc fermierilor olteni, dar și colegilor mei din instituțiile din subordinea Ministerului Agriculturii. Cu toții formăm o echipă pentru a susține agricultura și zootehnia românească”, a scris Florin Barbu, luni, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Sute de mii de români primesc apă cu porţia când afară sunt 40 de grade. Situația e critică!

Florin Barbu anunță un nou pachet de sprijin pentru fermieri
Florin Barbu anunță un nou pachet de sprijin pentru fermieri

Alimentarea cu apă este asigurată cu restricţii în peste 600 de localităţi din România. Situația e critică!

Datele publicate luni de Agenția Națională Apele Române arată că 349 localități cu sisteme centralizate și 279 de localități fără sisteme centralizate sunt afectate de secetă, alimentarea cu apă fiind asigurată cu restricții.

Sectoarele Dunării aferente a 49 de localități se află în faza de atenționare-avertizare. Coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este luni (19 august 2024 – n.red.) de 76.75%, iar volumul este de 3,352 miliarde metri cubi, fapt ce asigură necesarul de apă brută pentru beneficiari din sursa de apă de suprafață în regim centralizat.

Vezi și: Ce despăgubiri vor primi fermierii afectați de secetă. Estimările Ministerului Agriculturii