- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine sunt pensionarii care vor lua cei mai mulţi bani de luna viitoare

13 Aug, 22:24 • Preda Silvia
Anumiți pensionari sunt avantajaţi de noua lege a pensiilor. Practic, aceştia vor primi cei mai mulţi bani din această toamnă.
Cine sunt pensionarii care vor lua cei mai mulţi bani de luna viitoare

Pensionarii avantajaţi de noua lege a pensiilor vor primi cei mai mulţi bani din septembrie. Bogdan Hossu, liderul Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, susține că noua Lege a pensiilor nu elimină inechitățile, scrie B1TV. Acesta declară că legea trebuia să fie construită pe principiul contributivității.

Asta înseamnă că în funcție de nivelul de contribuție făcut de fiecare lucrător de-a lungul carierei sale, primea un anumit punctaj cu care era recompensat la finalul carierei. Evident că formula se putea îmbunătăți.

Problema e că noua formulă afectează profund lucrătorii din structura grupelor deosebite și speciale, în sensul în care le modifică substanțial formulele de calcul. Cei care vor ieși de acum încolo vor avea pensia mai mică decât cei care au ieșit până la 1 septembrie 2024”, a declarat Bogdan Hossu.

Citește și: Data la care intră pensiile recalculate în septembrie. Acești români vor primi mai mulți bani

Pensionarii care vor primi cei mai mulţi bani

Pensionarii care vor primi cei mai mulţi bani din toamnă sunt angajații din sectoarele bugetare pentru că aceştia pot opta pentru a rămâne angajați și după împlinirea vârstei de 65 de ani.

pensionari bani
pensionari

Avantajul e pentru sectoarele bugetare în general deoarece pentru sectorul economic în general angajatorii i-au scos imediat la pensie când au ajuns la vârsta standard de pensionare pe lucrătorii respectivi.

Pentru sectorul bugetar practic au existat diferitele prelungiri a timpului de lucru, iar așa-numita bonificație care se dă pentru anii suplimentari munciți peste cei 25 de ani e valabilă în general pentru marea majoritate a bugetarilor, mai puțin pentru cei din sectorul economic, care nu au avut posibilitatea să beneficieze de o muncă suplimentară”, a explicat liderul sindical Bogdan Hossu.

Începând cu luna septembrie 2024, toți pensionarii vor beneficia de pensiile recalculate. Din data de 16 august va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toți beneficiarii din țară, transmite Poșta Română.

Factorii poștali vor fi prezenți pe teren a doua zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Poștașii se vor prezenta la domiciliu fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 16-30 august 2024.

Astfel, primele pensii recalculate vor fi livrate vârstnicilor pe data de 2 septembrie.

Vezi și: Românii care vor primi pensiile dublate. Daniel Baciu a făcut anunțul