Liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a subliniat faptul că prezența PSD în coaliția de guvernare înseamnă faptul că schemele de sprijin pentru economie, populație și comapanii reprezintă 6% din PIB. ACest procent este de 3 ori mai mare decât în guvernările PNL, Orban sau Cîțu. Ciolacu a explicat faptul că liberalizarea de pe piața energiei este un „jaf uriaș” care afectează întreaga populație, iar propagarea ideii că piața liberă trebuie să se regleze singură va duce la un moment inevitabil în care cei mari şi puternici vor supravieţui, iar mulţi dintre cei mai mici vor dispărea.
„Am intrat la guvernare într-o situaţie complicată pentru România. Economia era pe marginea prăpastiei, aveam criză energetică, criză sanitară şi mari tensiuni sociale. În această situaţie, am gândit şi vom continua să gândim o abordare echilibrată pe motoarele mari de creştere economică numite Investiţii şi Consum. Investiţii mai mari înseamnă producţie mai mare – locuri de muncă mai multe – creştere economică”, a declarat preşedintele PSD la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a ”Cartei Albe a IMM-urilor din România”.
Liderul PSD consideră că orice situație de criză poate fi depășită prin investiții și că istoria ne-a demonstrat faptul că aceasta este singura soluție fezabilă într-un moment sumbru ca acesta pe care îl traversăm în prezent.
„Noi considerăm că în asemenea momente trebuie să intervină statul. Şi de aceea am plafonat preţurile la gaze şi energie, atât pentru populaţie, cât şi pentru IMM-uri! În toate momentele de criză sau recesiune, din istoria îndepărtată şi până la Marea Criză din perioadă interbelică sau, mai recent, în criza din 2008-2012 şi în situaţia actuală, soluţia structurală este una singură: investiţiile publice. Investiţiile publice, investiţiile făcute de stat în infrastructură, dar şi în oameni şi companii româneşti, în capitalul uman al României”, a spus Marcel Ciolacu.
„Important este nu când e gata, ci ca modificările din Parlament să fie cele așteptate de români. Eu repet, nu intru pe formule de calcul și nu am văzut acest dialog. Ea este în aplicare. Sunt unele scăpări pe care le-am discutat și ni le-am asumat cu toții. Părerea mea este ca statul român trebuie să discute cu producătorii despre pierderi”, a mai spus Ciolacu.