- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciucă îl provoacă pe Ciolacu. Cere deblocarea fondurilor PNRR și renunțarea la „somniferele” electorale

16 Oct, 12:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Nicolae Ciucă cere premierului Marcel Ciolacu să finalizeze reformele și să deblocheze fondurile PNRR. El spune că românii așteaptă rezultate, nu explicații sau „somnifere electorale”.
Ciucă îl provoacă pe Ciolacu. Cere deblocarea fondurilor PNRR și renunțarea la „somniferele” electorale

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, îi solicită premierului Marcel Ciolacu să finalizeze reformele necesare și să deblocheze fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ciucă subliniază că aceasta este „singura cale de a merge înainte” și afirmă că românii așteaptă rezultate concrete, nu explicații sau „somnifere electorale”, potrivit Antena 3 CNN.

„Domnule Ciolacu, trecem de la fapte la vorbe? În mandatul meu am atras 6,3 miliarde de euro din PNRR, respectând toate jaloanele necesare. Acestea sunt fapte, nu retorică. Astăzi, problema este la dumneavoastră. Guvernul pe care îl conduceţi a blocat accesul la fondurile din tranşa 3, din cauza celor 6 jaloane esenţiale nefinalizate. Nu e vorba de colaborare bună sau demisii de formă. Românii aşteaptă rezultate, nu explicaţii şi somnifere electorale. Finalizaţi reformele şi deblocaţi fondurile – aceasta e singura cale de a merge înainte”, a scris Ciucă, miercuri pe Facebook.El i-a mai transmis lui Marcel Ciolacu, contracandidatul său pentru fotoliul de la Cotroceni, că nu se pot câştiga alegerile prezidenţiale evitând problemele reale ale României.

Te-ar mai putea interesa și: Lovitură pentru România: O parte din a treia tranșă PNRR, suspendată. Adrian Câciu promite sume importante

foto: PNRR

Ciucă îl provoacă pe Ciolacu. Cere deblocarea fondurilor PNRR și renunțarea la „somniferele” electorale

Nicolae Ciucă a declarat că a observat o tendință crescândă de utilizare a termenului „asumare” și a exprimat dorința de a auzi mai mult despre „rezolvare”.

„Începe să fie inflaţie de cuvântul ‘asumare’. Aş vrea să aud mai mult despre ‘rezolvare”’, a conchis Nicolae Ciucă.

Marți, a avut loc un schimb de replici pe rețelele de socializare între premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă. Ciucă a cerut lui Ciolacu să explice urgent ce măsuri va lua pentru a evita pierderea celor aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR. Ca răspuns, Ciolacu a afirmat că „acest circ de-a opoziția nu ajută pe nimeni” și a subliniat că problemele menționate de Comisia Europeană sunt rezultatul mandatului lui Ciucă.

Te-ar mai putea interesa și: Pericol pentru România! Țara poate pierde 300 de milioane de euro din PNRR. Guvernul e în presiune!