Compania de Drumuri a anunțat că vor începe procedurile pentru exproprierea terenurilor de pe traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, spune economedia.ro.
Primele informații arată că etapa de colectare a datelor de la proprietari va avea loc în perioada 27 februarie și 31 martie a acestui an. Demersurile vor afecta 16 localități din Sibiu și Brașov, iar documentele care dovedesc dreptul de proprietate pot fi prezentate atât la sediile CNAIR, cât și prin mediul online.
Informațiile oficiale arată că următoarele unități administrativ-teritoriale vor fi afectate în urma demersurilor de pe Autostrada Sibiu-Făgăraș: Arpașu de Jos, Avrig, Boița, Beclean, Cârța, Drăguș, Făgăraș, Porumbacu de Jos, Mândra, Racovița, Recea, Turnul Roșu, Tălmaciu, Ucea, Viștea și Voila. În cadrul unui comunicat publicat de DRDP Brașov se transmit locațiile la care persoanele cu drept de proprietate pot depune actele.
Documentele pot fi prezentate atât la SDN Sibiu, Municipiul Sibiu, la adresa str. Hipodromului, nr. 2B, cât și la Districtul Făgăraș, Municipiul Făgăraș, la adresa str. Vlad Țepeș, nr. 3. Această etapă se desfășoară în perioada 27 februarie și 31 martie, iar programul este de luni până vineri, în intervalul 08:00 și 15:00. De asemenea, documentele pot fi transmise și în mediul online, la adresa de email [email protected]. Persoanele cu drept de proprietate care aleg să trimită virtual actele trebuie să-și treacă și numărul de telefon de contact.
Chiar dacă licitația pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Sibiu-Făgărașa fost deschisă încă din luna august a anului 2022, la 5 luni de la procedura de achiziție, CNAIR nu avea nici măcar un contract semnat pentru unul din loturi. Primul este încă suspendat, având în vedere că unele contestații au fost admise, în timp ce al treilea a fost deblocat pe data de 21 februarie. În martie va fi anunțat constructorul desemnat pentru lotul cu numărul 4. Autostrada Sibiu-Făgăraș are 68 kilometri, iar durata de realizare a lucrărilor este de 48 luni, dintre care 12 sunt alocate proiectării, iar restul pentru șantier. Investiția a fost estimată la 7 miliarde de lei.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Autostrada Comarnic – Brașov va fi amenajată pe bucăți. Grindeanu: „Pentru 8 miliarde de euro nu găsești finanțare”