- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR a făcut un nou pas important pentru construirea celor 4 pasaje pe Centura Capitalei, în Prahova, Ialomița și Covasna

31 Mar, 17:23 • Bumbeneci Diana
Pas extrem de important pentru construirea celor 4 pasaje pe Centura Capitalei şi în judeţele Prahova, Ialomiţa şi Covasna. CNAIR a făcut anunțul.
CNAIR a făcut un nou pas important pentru construirea celor 4 pasaje pe Centura Capitalei, în Prahova, Ialomița și Covasna

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice (ANAP) actele necesare pentru lansarea licitaţiei necesare proiectării şi autorizării lucrărilor de construire pentru patru noi pasaje denivelate. Este vorba despre pasajele de pe Centura Capitalei şi în judeţele Prahova, Ialomiţa şi Covasna. Banii pentru proiect sunt alocați din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Pași importanți pentru 4 pasaje importante

„Am transmis astăzi, spre validare, către ANAP documentaţia pentru lansarea licitaţiei necesară proiectării şi autorizării lucrărilor de construire pentru patru noi pasaje denivelate!”, anunţă directorul CNAIR Cristian Pistol.

Vezi și: ANCHETĂ! KazMunayGas, compania prin care frăția Rusia-Kazahstan vrea să scape de sancțiunile internaționale! Kazahii pot juca pe cartea petrolului, iar preluarea Lukoil din România l-ar putea ajuta pe Putin să fenteze embargoul impus de UE

4 pasaje intră în construcție
4 pasaje intră în construcție

Cele 4 pasaje sunt: intersecţie denivelată Centura Bucureşti cu localităţile Dragomireşti şi Chiajna (judeţul Ilfov), pasaj rutier denivelat la intersecţia DN 1 (km 61+900) cu DJ 129 (judeţul Prahova), pasaj rutier denivelat la intersecţia DN 2A (km 62+700) cu DN 2C, km 81+150, (Slobozia, judeţul Ialomiţa), pasaj rutier denivelat la intersecţia DN 12 (km 26+650) cu trecerea la nivel cu calea ferată M400 – Malnaş (judeţul Covasna).

Potrivit datelor din proiect, durata fiecărui contract este de 180 de zile, din care 120 de zile pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi 60 de zile pentru proiectele necesare autorizării lucrărilor de construire.

„Proiectele au ca scop: creşterea capacităţii de transport, eliminarea blocajelor din trafic, asigurarea unui grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.Sursa de finanţare va fi asigurată din Planul National de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).După validarea documentaţiei de către ANAP, CNAIR va putea lansa licitaţia propriu-zisă aferentă contractelor de proiectare”, precizează Pistol.

Citește și: Lovitură pentru români. Facturile la gaze vor crește semnificativ

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult