Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut publică lista firmelor care au depus oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor de la autostrada A8, așa cum relatează ziare.com. Primele informații arată că valoarea contractului se ridică la suma uriașă de 2 miliarde de lei.
Oficialii CNAIR au anunțat că 6 firme au depus oferte pentru proiectarea și execuția primilor kilometri din A8, între Târgu Mureș și Ungheni. Așa cum arată ultimele informații, licitația s-a terminat pe data de 19 aprilie.
La fel de bine, „capetele” tronsonului montan al autostrăzii au fost scoase la licitație pe data de 5 aprilie, mai exact, după 2 luni de blocaj determinat potențialii constructori care au solicitat mai multe clarificări, referindu-ne la Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (24.4 kilometri) și Leghin – Târgu Neamț (29.91 km). Pentru secțiunea 3 din A8, 6 societăți au depus oferte pentru obținerea contractului:
Citește și: Nod rutier de dimensiuni enorme între autostrăzile A7 și A8. Va muta un întreg drum județean
Câștigătorul contractului trebuie să finalizeze primii kilometri din A8 în termen de 30 luni: concret, 6 sunt destinați proiectării, respectiv, 24 pentru execuția și construcția celor 29.91 km din zona respectivă. Ultimele informații arată că valoarea contractului finanțat din PNRR se ridică la 2 miliarde de lei, fără TVA.
„Au fost depuse șase oferte pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 a A8 (Leghin-Târgu Neamț)
- Asocierea Danlin XXL SRL – Intertranscom Impex SRL (România);
- Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL (România);
- Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS (Turcia);
- Mapa Insaat VE Ticaret Anonim Sirketi (Turcia);
- Nurol Insaat VE Ticaret AS (Turcia);
- Tekfen İnşaat VE Tesisat AŞ (Turcia).
Câștigătorul contractului va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru construcția celor 29,91 de km ai acestei secțiuni.
Contractul finanțat din PNRR are o valoare estimată de aproximativ 2 miliarde de lei, fără TVA.
Autostrada 8 (Autostrada Unirii) Târgu Mureș – Târgu Neamț va traversa Carpații de la vest la est și va asigura o conexiune modernă între Moldova și Transilvania dar și cu infrastructura rutieră europeană de mare viteză”, arată Cristian Pistol, șeful CNAIR, într-o postare relatată pe Facebook.
Te-ar putea interesa și: România ar putea lega A8 de Chișinău și Odesa. Grindeanu: „Am discutat astăzi cu omologul meu din Republica Moldova, Andrei Spînu”