CNAIR a primit cinci propuneri pentru contractul de servicii de pază și patrulare pentru secțiunea Biharia – Borș II de pe Autostrada Transilvania. Acesta este parte a unui acord-cadru cu o durată de patru ani și o valoare de aproximativ 4 milioane de lei pentru cei 5,5 kilometri ai secțiunii, inaugurată în 2020, și pentru Centrul de Întreținere de pe DN 19. După cum notează Economedia, traficul pe „Ciotul” Biharia-Borș II a devenit mult mai intens odată cu deschiderea Drumului Expres Oradea-Borș II, care conectează centura Oradea cu Autostrada Transilvania (A 3).
Firmele care au depus oferte pentru contractul CNAIR pentru această secțiune de pe Autostrada Transilvania:
Citește și: Autostrada Lugoj-Deva. Au început lucrările la drumurile din secțiunea lipsă de pe A1
Conform specificațiilor din caietul de sarcini al CNAIR, serviciul de pază va fi activ 24 de ore din 24 pe această secțiune din Autostrada Transilvania, cu un echipaj fix la Centrul de Întreținere și Coordonare de pe DN 19 și un echipaj mobil care va patrula pe întreaga lungime a autostrăzii. Vehiculele vor fi echipate cu GPS și lumini de avertizare galbene, iar CNAIR solicită și disponibilitatea unei mașini de rezervă.
,,Asigurare pază patrimoniu prin patrulare si posturi fixe pe Autostrada: A3, subsectiunea BIHARIA-BORS km 59+100 – km 64+450 si CIC pe DN 19 km 15+400 stanga”- ACORD CADRU- 48 luni Valoarea estimata a acordului cadru: Valoarea maxima a acordului cadru este de 3.918.172,80 lei fara TVA Valoarea minima a acordului cadru este de 2.884.142.40 lei fara TVA”-SEAP. Ofertele au fost depuse miercuri, 23 aprilie, iar prețul are 95 % din punctajul pentru paza acestei secțiuni din Autostrada Transilvania.
În ceea ce privește paza de pe un alt lot din Autostrada Transilvania, mai exact secțiunea Nușfalău-Suplacu de Barcău , desemnarea câștigătorului a fost contestată de către City Lock. Cu toate acestea, contestația a fost respinsă în cele din urmă.
Chiar dacă identitatea ofertantului contestatorului a fost anonimizată, se pare că argumentația se concentrează pe faptul că oferta câștigătoare ar fi prezentat un preț considerabil mai mic decât cel obișnuit. În documentele furnizate de CNSC se observă o cerere de intervenție din partea Akyle Security, cel mai probabil desemnat câștigător al contractului.