- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR explică de ce închide Valea Oltului traficului rutier. Cine va mai avea voie să circule pe acest drum între 7 iulie și 8 august

04 Jul, 22:11 • Adrian Popovici
CNAIR a explicat de ce traficul de pe Valea Oltului va fi restricționat în perioada următoare.
CNAIR explică de ce închide Valea Oltului  traficului rutier. Cine va mai avea voie să circule pe acest drum între 7 iulie și 8 august

Începând cu 8 iulie și până pe 9 august, traficul pe Valea Oltului va fi închis pe perioada zilei pentru lucrări la autostrada Sibiu – Pitești, o arteră vitală pentru infrastructura României. Această autostradă, în lungime de 122 km, face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre) și este esențială pentru asigurarea unei legături rapide și sigure între estul și vestul țării, notează Antena 3 CNN.

Marea majoritate a transporturilor de persoane și mărfuri pe ruta Est – Vest (Constanța – Nădlac) tranzitează în prezent această zonă pe DN7. Din păcate, condițiile de pe acest drum nu oferă suficient confort și siguranță rutieră, ceea ce subliniază necesitatea urgentă a construcției autostrăzii Sibiu – Pitești. Lucrările care se vor desfășura în următoarea lună sunt esențiale pentru progresul acestui proiect, în special pentru secțiunea 2, între Boița și Cornetu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a precizat că operațiunile de defrișare a versantului, ce vor avea loc în perioada 8 iulie – 9 august, sunt cruciale pentru derularea etapelor următoare ale construcției, care trebuie finalizată până în 2028. Restricționarea traficului pe Valea Oltului este necesară pentru a asigura siguranța muncitorilor și a participanților la trafic.

Valea Oltului
Valea Oltului

Te-ar putea interesa și: Transportatorii români trag semnalul de alarmă! Închiderea traficului pe Valea Oltului și Podul Prieteniei va duce la scumpiri

Cum se desfășura traficul pe Valea Oltului în următoarea perioadă?

Pe parcursul acestei luni, circulația va fi închisă pe Valea Oltului  între orele 6:00 și 20:00. Totuși, pentru a asigura accesul locuitorilor din zona Lazaret și al personalului care lucrează la spitalul psihiatric din apropiere, vor fi stabilite două intervale orare speciale: între 7:00 – 7:30 și 16:00 – 16:30, în care se va putea circula doar însoțit. De asemenea, autovehiculele poliției, pompierilor și salvării vor avea acces în cazuri urgente, fiind de asemenea însoțite de reprezentanți ai antreprenorului.

Aceste măsuri de restricționare pe Valea Oltului sunt menite să minimizeze impactul asupra locuitorilor și serviciilor esențiale, asigurând în același timp progresul lucrărilor. Deși restricțiile vor crea disconfort pe termen scurt, beneficiile pe termen lung ale finalizării autostrăzii Sibiu – Pitești vor fi semnificative, contribuind la creșterea siguranței rutiere și la îmbunătățirea conexiunilor de transport în România.

Citește și: Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! „Nu există alte variante”