Emiterea rovinietelor şi peajelor prin SMS poate fi afectată vineri, în intervalul orar 17:00 – 20:00. Șoferii se lovesc de acest inconvenient ca urmare a unor lucrări de mentenanţă şi întreţinere a unor echipamente tehnice cu care sistemul de emitere roviniete/peaje este interconectat, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Conform sursei citate, ar putea fi afectată emiterea rovinietelor şi peajelor prin SMS prin intermediul portalului erovinieta.ro şi a aplicaţiei mobile etarife. Din acest motiv, românii sunt sfătuiți să achiziționeze o rovinietă din stații de alimentare cu carburant sau prin celelalte modalități autorizate de MT.
Astfel, pentru evitarea aplicării unor sancţiuni contravenţionale, utilizatorii reţelei de autostrăzi şi drumuri naţionale au obligaţia de a achita rovinietele şi peajele prin intermediul celorlalte modalităţi puse la dispoziţie de către CNAIR prin distribuitorii autorizaţi.
Vezi și: Meteo vineri, sâmbătă și duminică. ANM anunță scăderi de temperaturi și furtuni
• autostrăzi;
• drumuri expres;
• drumuri naționale europene (E);
• drumuri naționale principale (DN);
• drumuri naționale secundare (DN).
• pe drumuri județene;
• pe drumuri comunale.
Suma pe care trebuie să o plătești pentru rovinieta se calculează diferit în funcție de tipul autoturismului. Când plătești rovinieta, ai la dispoziție mai multe perioade de valabilitate din care poți alege: 1 zi, 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni.
A) Categoria A – autoturisme
B) Categoria B – vehicule de transport marfă cu MTMA (masa totală maxim autorizată) între 0 si 3,5 tone.
C) Categoria C – vehicule de transport marfă cu MTMA (masa totală maxim autorizată) între 3,5 si 7,5 tone
D) Categoria D – vehicule de transport marfă cu MTMA (masa totală maxim autorizată) între 7,5 si 12 tone
E) Categoria E – vehicule de transport marfă cu MTMA (masa totală maxim autorizată) mai mare sau egală cu 12 t, cu maxim 3 axe (inclusiv).
F) Categoria F – vehicule de transport marfă cu MTMA (masa totală maxim autorizată) mai mare sau egală cu 12 t, cu minimum 4 axe (inclusiv).
G) Categoria G – vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusive șoferul) și maxim 23 de locuri pe scaune.
H) Categoria H – vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv șoferul).
Ai mai putea citi și: Anunțul dimineții pentru milioane de pensionari. Sunt vizați toți cei care primesc banii pe card