CNAIR a suspendat joi, 14 martie 2024, licitația pentru execuția Drumului Expres Satu Mare – Oar – Frontieră Ungaria, suspendarea procedurii de achiziție fiind dispusă în urma solicitărilor de clarificare la caietul de sarcini pe care le-au depus constructorii, conform informațiilor transmise de Economedia.
Licitația pentru construirea Drumului Expres Satu Mare – Oar – Frontieră Ungaria, ce are o lungime de 11 km. a fost lansată pe data de 29 ianuarie 2024, iar joi, 14 martie era termenul inițial pentru depunerea ofertelor.
Este un contract FIDIC roșu (direct execuție) cu o durată de doi ani și o valoare cuprinsă între 738 și 832 milioane lei, finanțat prin Programul Transport (40% finanțare).
Pe traseul Drumului Expres Oar – Satu Mare denumit „Someș Expres”, care va avea o lungime de aproximativ 11 km (cu 2 benzi pe sens), se vor construi inclusiv:
– două noduri rutiere,
– două parcări (cate una pe fiecare parte),
– un Centru de Întreținere și Control.
Ai mai putea fi interesat și de: Prioritatea Guvernului. Marcel Ciolacu: „Vom îmbunătăți mecanismele care țin sub control prețurile la energie, gaze și alimentele de bază”
Durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 de luni, după cum a declarat șeful CNAIR, Cristian Pistol.
Este un contract de execuție, studiul de fezabilitate și Proiectul Tehnic fiind realizate de proiectantul Search (contract semnat în vara 2020). Indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Satu Mare – Oar au fost aprobați încă din noiembrie 2022. Prețul ofertei reprezintă 70% din punctajul total.
Datele tehnice:
Primul Drum Expres din Transilvania, legătura Oradiei la Autostrada A 3 Biharia-Borș II (19 km.) va fi deschis la sfârșitul lunii acesteia, așa cum reiese din informațiile prezentate în contractul cu Strabag. În februarie, au fost publicate în SEAP licitațiile pentru loturile 1 și 3 ale Drumului Expres Oradea-Arad (cu punct nou de trecere a frontierei la Salonta) urmând ca, după avizul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice – ANAP (care a întârziat destul de mult) să fie lansat și lotul 2.
Citește mai multe știri despre alte subiecte: România încă are mai mulți angajați decât pensionari. Care sunt județele în care numărul celor care primesc pensii este mai mare decât cel al salariaților