CNAIR închide drumurile, din cauza vremii. Circulația rutieră va fi închisă marți, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
„Marți, 4.10.2022, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, viscol și ceață) și pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră, au luat decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800). Precizăm că măsura închiderii temporare a circulației rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Citește și: Klaus Iohannis, noi declarații legate de schimbările climatice
Circulația rutieră pe acest sector de drum va fi reluată când condițiile meteorologice vor permite desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță, precizează sursa citată. Dacă și zilele următoare vor fi aceleași condiții meteorologice, drumul ar putea rămâne închis până la primăvară.
Transalpina (DN 67C) este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii, dar și în sezonul de toamnă, când instabilitatea atmosferică duce la formarea de lapoviță și ninsoare.
Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba. Spectaculosul drum montan traversează Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).
Citește și: Vești noi pentru românii care au rate! ROBOR aduce noi schimbări, în prima zi a săptămânii