Codul rutier 2025. Unul dintre semnele de circulație care le dă mari bătăi de cap șoferilor este cel care arată că urmează un „Drum îngustat pe ambele sensuri”. Acesta este amplasat la o distanță de 100 -200 de metri în locul în care drumul începe să se îngusteze pe ambele părți cu cel puțin jumătate de metru.
Indicatorul le arată șoferilor că trebuie să reducă preventiv viteza de deplasare, iar manevrele de oprire, staționare, mersul înapoi și întoarcerea sunt interzise. Doar manevra de depășire este permisă atunci când întâlnim acest semn de circulație. Cei care nu respectă aceste reguli riscă să rămână fără permis dacă sunt prinși de polițiști.
Citește și: Toți șoferii trebuie să știe ce drepturi au dacă primesc o amendă abuzivă. Pașii prevăzuți în Codul Rutier
Un alt indicator mai puțin cunoscut este săgeata de culoare galbenă. Acesta se montează pe segmentele de drum unde sunt executate lucrări de reablitare a drumurilor publice și semnalează necesitatea devierii temporare a circulației.
Un alt indicator introdus recent în Codul rutier este o enigmă pentru șoferi. El arată că staționarea mașinilor este alternativă. Este montat pe sectoarele de drum public în care oprirea mașinilor nu este permisă în zilele impare, iar interdicția încetează la primul colț de intersecție, pe sensul de deplasare.
Citește și: Codul Rutier 2025. Cum poate un șofer să-și reducă perioada de suspendare a permisului
Acest indicator poate fi amplasat împreună cu panori adiționale, care arată începutul zonei de acțiune a indicatorului, confirmarea zonei de acțiune, dar și sfârșitul acesteia, ori săgeți având aceeași semnificație, scrie evz.ro.