Nu mai este de joacă! Comerțul ambulant este interzis în Capitală, începând cu data de 1 aprilie. Așa cum relatează agrointel.ro, Consiliul General al Municipiului București este cel care a adoptat decizia, care prevede atât aplicarea amenzilor, cât și confiscarea produselor.
Consiliul General al Municipiului București a decis interzicerea comerțului ambulant în Capitală. Persoanele care nu respectă prevederile impuse riscă să primească amenzi usturătoare, dar la fel de bine, să rămână fără marfă.
Legea vizează vânzarea produselor alimentare regăsite adesea la nivelul tarabelor improvizate. Vor exista consecințe și asupra românilor care fac comerț cu produse nealimentare, precum jucării sau haine.
Comercianții sunt avertizați să-și încheie activitatea începând cu data de 1 aprilie. Acest lucru se întâmplă ca urmare a deciziei luate de Consiliul General, în ceea ce privește interzicerea operațiunilor economice neautorizate pe străzile din București, cu produse alimentare sau nealimentare. Actul precizează că locațiile vizate sunt piețele, parcajele publice, locurile de joacă, printre multe altele.
„Se interzice, pe drumurile publice ale municipiul Bucureşti, orice tip de comerţ neautorizat cu produse alimentare şi nealimentare în sediu fix sau ambulant.
Se interzice comercializarea neautorizată a produselor alimentare şi nealimentare în parcajele publice, locurile de joacă pentru copii, în pieţe şi în locurile publice din proximitatea pieţelor ori în alte locuri publice neautorizate pe raza municipiului Bucureşti”, se arată în decizia transmisă de Consiliul General al Capitalei.
Nerespectarea regulilor atrage amenzi usturătoare. Persoanele fizice pot fi sancționate de la 1.000 și până la 2.000 de lei. Cele juridice sunt obligate să plătească penalizări care pornesc de la 3.000 și pot ajunge până la 5.000. Mai mult decât atât, comercianții se pot trezi cu marfa confiscată.
„Apreciem că măsura confiscării bunurilor comercializate în mod ilicit de către vânzătorii ambulanţi neautorizaţi are un efect preventiv superior simplei aplicări a unei amenzi contravenţionale, de cele mai multe ori neplătită de către persoana sancţionată, cu atât mai mult cu cât multe dintre bunurile oferite spre vânzare în mod neautorizat pot pune în pericol sănătatea populaţiei: alimente ambalate, produse”, prevede documentul.
Aplicarea noului regulament și respectarea acestuia este sarcina polițiștilor locali din București. Astfel, vorbim atât despre angajații Primăriei, cât și despre cei care aparțin primăriilor de sector.
Te-ar putea interesa și: Se dau amenzi uriașe pentru românii care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor. De ce autorizație aveți nevoie