- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Semnal de alarmă către Comisia Europeană transmis de Marcel Ciolacu. Premierul cere susţinere pentru industria auro: „Altfel, economia României se prăbuşeşte!”

17 Oct, 12:01 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu a transmis că industria auto reprezintă motorul economiei europene și a insistat că, în absența acesteia, "economia României se prăbuşeşte". Premierul cere "o abordare mult mai sustenabilă pentru industria auto”, pentru că în caz contrar în următorii doi ani vor fi "disponibilizări masive".
Semnal de alarmă către Comisia Europeană transmis de Marcel Ciolacu. Premierul cere susţinere pentru industria auro: Altfel, economia României se prăbuşeşte!

Marcel Ciolacu a transmis un avertisment puternic legat de viitorul industriei auto din România și din Europa, subliniind că fără un sprijin semnificativ din partea noii Comisii Europene, acest domeniu foarte important ar putea suferi pierderi grave. Premierul a vorbit despre „disponibilizări masive” în următorii doi ani şi consideră că „fără industria auto, economia României se prăbușește”, scrie economedia.ro.

„Este momentul, pentru că tot suntem la un început drum atât al Comisiei Europene, cât și al Parlamentului European, să avem o abordare mult mai sustenabilă în ce privește industria auto. Dacă nu vom lua măsuri și nu vom trage semnalul de alarmă încă de la începutul acestui ciclu parlamentar, anul viitor și, mai mult, peste doi ani vor fi mari probleme în industria auto”, a afirmat Marcel Ciolacu într-un discurs la Forumul Mobilității Sustenabile și Accesibile.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu dă de pământ cu decizia C.E. privind subvențiile la energie. „România nu e obligată”

Totodată, premierul României a atras atenția că actualul ciclu parlamentar este esențial pentru a adopta măsuri care să susțină acest sector critic, în condiţiile în care Europa se confruntă cu o perioadă de descreștere economică, iar intervențiile rapide sunt necesare pentru a preveni criza de disponibilizări masive în industria auto.

„Suntem într-un moment de descreștere atât în România, cât și în toată Europa și, dacă nu vom interveni, vom ajunge la disponibilizări masive”, a avertizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Românii află ce taxe vor plăti în 2025. Cum vrea să convingă Guvernul Comisia Europeană că poate reduce deficitul în 7 ani

Marcel Ciolacu: „Fără industria auto, economia României se prăbușește”

De asemenea, liderul PSD susţine că industria auto este „motorul economiei europene” și a cerut „susținere masivă” din partea noii Comisii Europene, amintind de planurile similare de susținere prevăzute în programul lui Mario Draghi.

„Am citit programul Draghi, unde e trecut acest lucru, dar uităm când vorbim de industraliazări, uităm că motorul economiei e industria auto, pentru că are o dezvoltare pe orizontală fabuloasă. E un moment când toate forțele politice trebuie să înțeleagă că, fără industria auto în România, economia României se prăbușește”, a avertizat Marcel Ciolacu.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult