- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Compania-mamă a Lidl și Kaufland cumpără acțiuni la o companie de transporturi cu operațiuni în România. Cifra de afaceri a colosului economic se ridică la 648 de milioane de euro

06 Sep, 18:12 • Bocioacă Bianca
Compania care deține lanțurile de supermarketuri Lidl și Kaufland a achiziționat o participație minoritară într-o companie de transport austriacă cu operațiuni și în România. Este vorba despre compania Gartner Group, cu o istorie de 100 de ani.
Compania-mamă a Lidl și Kaufland cumpără acțiuni la o companie de transporturi cu operațiuni în România. Cifra de afaceri a colosului economic se ridică la 648 de milioane de euro

CE Beteilingungs GmbH, parte a grupului german Schwarz (care deține Lidl și Kaufland), a achizoționat un pachet de 35% din compania de transport austriacă Gartner Group.

Gartner Group, cu sediul central în Lambach, Austria, operează în Austria, Germania, Ungaria, România, Spania, Franța, Țările de Jos, Belgia, Grecia, Republica Cehă și Slovacia.

Citește și: Data la care vom plăti noi taxe pentru autostradă în România. Anunțul momentului făcut de Sorin Grindeanu

Compania-mamă a Lidl și Kaufland se extinde

Compania deține o flotă formată din 2.100 de tractoare și circa 3.200 de remorci. Anul trecut, cifra de afaceri a Gartner a fost de aproximativ 648 milioane de euro.

Gama de servicii oferite Gartner include și trasnportul de mărfuri frigorifice, necesare pentru supermarleturile Lidl și Kaufland.

Acum doi ani, Lidl și-a înființat propria companie de transport maritim, Tailwind Shipping Lines. În prezent, compania asigură conexiuni între Europa, China și Bangladesh și operează opt nave cu containere mici.

Citește și: Alertă națională! 34 de tone de alimente congelate periculoase în România. ANPC retrage peste 27 de tone din magazine!

În urmă cu un an, Lidl s-a extins și mai mult prin înființarea Tailwind Intermodal. Compania, cu sediul în Graz, Austria, este responsabilă pentru transportul containerelor către și dinspre portul sloven Koper, scrie Profit.ro.