Vești bune pentru antreprenorii din România! Companiile pot obține o finanțare de 25.000 euro, prin intermediul Venture Program, un proiect lansat de EIT Digital, parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), așa cum anunță economedia.ro. Beneficiul este valabil inclusiv pentru firmele din Bulgaria.
Prin proiectul lansat de EIT Digital, prin Venture Program, zece echipe de antreprenori din România și Bulgaria pot obține o finanțare de 25.000 euro. Programul este lansat prin EIT, iar a doua ediție a acestuia este susținută de platforma Sartup Reaktor, în parteneriat cu Romanian Tech Startups Association (ROTSA) și Techcelerator.
EIT Digital Venture Program și-a făcut apariția în 2018, având scopul de a oferi suport antreprenorilor aflați la început de carieră. Până la ora actuală, programul se desfășoară în 22 țări europene. Prin intermediul primelor 5 ediții, 200 afaceriști au fost sprijiniți, strângând în timp record investiții și contracte.
Pentru înscriere, antreprenorii din România și Bulgaria se pot înscrie pe platforma F65 până la data de 16 aprilie. Primele informații arată că se pot înscrie companiile care evidențiază un produs cu un mare grad de inovare, dar mai ales, care are potențial de comercializare în una din industriile susținute de EIT Digital, precum: Digital Cities, Digital Industry, Digital Tech, Digital Wellbeing sau Digital Finance. Echipele selectate vor beneficia de un program de 8 săptămâni, care are la bază preaccelerarea, astfel, antreprenorii vor participa la traininguri specializate și vor învăța cum să-și identifice corect clienții. Persoanele interesate vor afla cum își pot înființa o companie de tip start-up, cum să obțină fonduri de la investitori, iar în cele din urmă, vor descoperi trucuri pentru dezvoltarea MVP-ului.
Echipele selectate își vor putea valida ideile și proiectul în cadrul evenimentului Demo Day, prin prezentarea directă în fața unor investitori, a experților din comunitatea de tehnologie și a potențialilor clienți. Comunicatul transmis de companie arată că prima tranșă va fi de 5.000 euro, la care se adaugă o finanțare de tip equity, de 10.000 euro, destinată persoanelor care finalizează programul și care, în cele din urmă, își înregistrează firma. De asemenea, există și o răsplată de 10.000 euro, destinată primelor 10 start-upuri care obțin o finanțare minimă de 50.000 de la investitori privați sau care reușesc să înregistreze vânzări de peste 10.000 până la finalul lunii noiembrie.
Citește și: Sume fabuloase pentru tineri! Guvernul le oferă sute de mii de euro finanțare