- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Concedierile voluntare de la Dacia s-au încheiat. Câți bani primesc angajații care pleacă. Cea mai mică sumă este de 22.000 de lei

03 Oct, 20:35 • Amarie Giorgiana
Dacia are mai puțini angajați de la 1 octombrie, odată cu finalizarea procedurilor din campania de concedieri voluntare din acest sezon. Cei care au plecat vor primi în cont o sumă importantă de bani.
Concedierile voluntare de la Dacia s-au încheiat. Câți bani primesc angajații care pleacă. Cea mai mică sumă este de 22.000 de lei

Dacia are mai puțini angajați de la 1 octombrie, odată cu finalizarea procedurilor din campania de concedieri voluntare din acest sezon. Cei care au plecat vor primi în cont o sumă importantă de bani, notează Profit.

„Reorganizarea companiei” este motivul pentru care Dacia a început programul „avantajos” de concedieri. Producătorul de mașini de la Mioveni vrea să renunțe la angajați în secțiile care se robotizează, dar și în cele care își reduc activitatea. Și asta, pentru că în acest an, producția modelului Jogger a intrat deja pe liniile de fabricație din Maroc.

Dacia, beneficii pentru angajații care părăsesc locul de muncă

Cei care au renunțat de bună voie la locul de muncă au parte de mai multe beneficii. Cei mai mulți urmează să primească sume de bani frumoase în conturi. Spre exemplu, cea mai mică sumă este acordată persoanelor care au până la doi ani vechime: 22.000 de lei. Cei care au între 2- 4 ani vechime primesc 55.000 de lei, iar pe măsură ce angajații au mai multă experiență, recompensele cresc. Cei mai mulți bani sunt primiți de salariații cu peste 16 ani de experiență, care urmează să aibă în conturi nu mai puțin de 185.000 de lei.

Citește și: Dacia Lăstun – Mini-ul produs la Timișoara, interzis de ANPC. Istoria celui mai controversat autoturism românesc, vândut cu 52.000 de lei

Totodată, se oferă și sume mai mari pentru angajații înregistrați cu boli profesionale sau accidente de muncă, în cazul lor prima fiind de 210.000 de lei, indiferent de anii de vechime. Mai mult, angajații care au recomandări medicale de schimbare a locului de muncă sau situații similare, primesc suma de 195.000 de lei, indiferent de vechime. Cei care cumulează acestecondiții vor avea o primă în valoare de 210.000 lei.

Dacia are programe de concediere voluntară o dată la ceva timp, iar ultimul a fost în anul 2022. Asta, în contextul unei piețe auto lovită de turbulențe, cu mai mulți giganți din industrie, care anunță concedieri și restructurări. Compania a recomandat înscrierea în programul de plecări voluntare celor din secțiile în care sunt pregătite reduceri sau întreruperi de activitate.

Citește și: Renașterea legendei Dacia 1300! Mașina revine în forță în 2024, în viziunea unui designer francez