Elevii din România sunt încurajați să participe la concursul intitulat „Elevii schimbă jocul: CartON!”, organizat de Tetra Pak România în colaborare cu Edupedu. Scopul acestui concurs este de a explora creativitatea generației actuale din școli în ceea ce privește educația pentru sustenabilitate și de a îi încuraja pe copii, adolescenți și tineri să dezvolte și să pună în aplicare campanii inovatoare de reciclare a cartonului.
Concursul este deschis elevilor din clasele I-IV și V-VIII, din școlile urbane și rurale din România, sub îndrumarea unui cadru didactic coordonator – învățător, profesor sau director. Aceștia sunt încurajați să se implice activ în protejarea mediului înconjurător prin stimularea gândirii critice, creativității și implicării în inițiative de reciclare a cartonului, contribuind astfel la creșterea conștientizării și a acțiunii ecologice. Elevii trebuie să elaboreze soluții pentru a-i sensibiliza și a-i convinge pe adulți și pe colegii lor cu privire la beneficiile reciclării cartonului și importanța sortării corecte a acestuia.
Participanții pot dezvolta o campanie de informare și educație la nivelul școlii lor, având libertatea de a alege modalitatea prin care aceasta va fi implementată. Acestea pot include desene, videoclipuri, postere, animații, infografice, pliante etc., care să evidențieze beneficiile reciclării cartonului în școala lor. De asemenea, elevii pot transforma cutiile de carton în obiecte utile pentru a fi utilizate în cadrul campaniei lor.
Vezi azi și: Românce dispărute după incendiul din Valencia. Anunțul MAE
Procedura de înscriere în concurs presupune completarea unui formular, care trebuie trimis la adresa de email specificată pe pagina dedicată concursului de pe Edupedu. Coordonatorul trebuie să se asigure că formularul este completat corect și să transmită acordul privind prelucrarea datelor. De asemenea, trebuie să trimită un material de prezentare a campaniei în format word, pdf sau ppt, iar materialele suplimentare, cum ar fi fotografii sau videoclipuri, pot fi transmise prin email sau transfer de fișiere la aceeași adresă.
Concursul s-a deschis pe 22 februarie, iar înscrierile se pot face până pe 20 martie. După această dată, va avea loc preselecția celor 20 de proiecte finaliste timp de 4 zile. În perioada 24-30 martie, vor fi jurizate proiectele selectate, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 31 martie. Premiile constau în sume între 500 și 1.500 de euro pentru 18 echipe/clase participante, iar premiul mare, în valoare de 2.000 de euro, va fi acordat proiectului considerat cel mai inspirațional și de impact de către juriu, în colaborare cu profesorul coordonator. Mai multe detalii pot fi găsite pe edupedu.ro.
Ai mai putea citi azi și: El este românul care a câștigat duminică 7 milioane de euro la loto 6/49