- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Coniferis Retreat, un proiect turistic pornit de la un atelier de producție, oferă oamenilor case mobile ieftine și vacanțe memorabile

23 Oct, 19:54 • Andrei Ene
Coniferis Retreat, o afacere pornită de la un atelier de producție de tiny house din Oradea are acum clienți din întreaga Europă, și oferă case mobile ieftine pentru toți. Afacerea s-a extins și a permis crearea unei adevărate zone turistice, o oază de liniște între Oradea și Cluj-Napoca, în satul Tomnatic.
Coniferis Retreat, un proiect turistic pornit de la un atelier de producție, oferă oamenilor case mobile ieftine și vacanțe memorabile

Coniferis Retreat este o afacere de tip tiny house, care a început de la idea Stelianei Petriș de a crea case mobile ieftine pentru oamenii care iubesc natura. Astăzi, în comuna Tomnatic, se poate găsi Coniferis Retreat, stațiune minimalistă la baza Munților Pădurea Craiului, o eco-destinație apreciată atât de români, cât și de străini.

Coniferis Retreat, o vacanță în mijlocul naturii

Steliana Petriș, de profesie arhitect, a absolvit Universitatea din Oradea dar a fost școlită și la Universita degli studi di Sassari, în Sardinia, Italia. Perioada din Italia a marcat-o, aceasta vorbind pentru Economedia despre faptul că i-au fost insuflate „atât principii ale restaurării și prezervarea patrimoniului cultural cât și importanța noii arhitecturi, comunicarea armonioasă a acesteia cu mediul înconjurător. Cu aceste valori insuflate, m-am întors în țară și la scurt timp am inițiat povestea Think Tiny House, un concept născut din dorința de a promova o viață mai minimalistă și mai aproape de natură, într-o societate bazată pe consumerism agresiv și un haos cotidian”.

Proiectul de Tiny House înseamnă, conform acesteia, confortul unei case normale pe o suprafață mult mai mică, de maxim 30 de metri pătrați utili, cu ferestre mari care să ne apropie de natură și cu un gabarit care să respecte legislația rutieră, pentru a putea fi folosit pe post de rulotă.

Citește și : Prăbușirea unei industrii din România. Se fac concedieri masive. Ce se întâmplă cu giganții de altădată

„Această idee de căsuțe care îți permite traiul mai aproape de natură dar, în același timp, îți oferă și mobilitate, a devenit atractiv în special pentru străini, astfel că majoritatea clienților Think Tiny House sunt de peste hotare, Germania, Croația, Suedia, Ungaria, etc, dar avem și români care încep să îmbrățișeze acest concept. Ne diferențiem pe această piață prin personalizarea acestor căsuțe în funcție de nevoile și preferințele fiecărui client în parte, fiecare tiny house având un design interior unic și oferind un produs ”la cheie”. Costul unei căsuțe poate varia în funcție de cerințele clientului, dar prețul de pornire este de la 40.000 euro”, a spus Steliana Petriș, conform Economedia.ro.

Citește și : Românii, în pragul amenzilor pe bandă rulantă! Costurile polițelor de asigurare a locuinței împotriva calamităților, dezvăluite!

De la producția de case tip tiny house la turism, nu a fost decât un pas. Astfel, în 2023 a apărut Coniferis Retreat, în satul Tomnatic din județul Timiș, cu 4 tiny houses care pot fi închiriate prin intermediul platformelor online. Ele sunt dotate cu bucătărie, baie, living, dormitoare, precum și terase cu zonă de grătar și jacuzzi.