- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Constructorii auto sunt nemulțumiți! Aceștia nu sunt de acord cu normele de emisii Euro 7: „Mașinile noi se vor scumpi, oamenii le vor păstra pe cele vechi, mai poluante”

26 Feb, 13:24 • Lupu Alexandra
Constructorii auto sunt contra introducerii normelor de emisii Euro 7! Aceștia ar fi obligați să investească sume enorme pentru a se conforma măsurii.
Constructorii auto sunt nemulțumiți! Aceștia nu sunt de acord cu normele de emisii Euro 7: „Mașinile noi se vor scumpi, oamenii le vor păstra pe cele vechi, mai poluante”

Constructorii auto protestează în fața introducerii normelor de emisii Euro 7, spune profit.ro. Măsura ar trebui să intre în vigoare începând cu 2025, dar cu toate acestea, reprezentanții din domeniu nu sunt de acord. Aceștia susțin că ar trebui să investească sume uriașe pentru a se conforma noilor prevederi.

Protestul constructorilor auto

Asociația Constructorilor Auto din Europa (ACEA) nu este mulțumită de introducerea normelor de emisii Euro 7. Prevederile care ar trebui să intre în vigoare începând cu 2025 ar încetini trecerea la propulsia electrică, dar mai mult de atât, ar aduce un impact considerabil asupra emisiilor de oxizi de azot.

Reprezentanții din domeniu și-au exprimat nemulțumirea în fața Uniunii Europene și au ales să trimită o listă de contra-măsuri, dar și câteva recomandări cu privire la această decizie. ACEA menționează că potențialul Euro 7 este unul mic, dar mai ales, costurile ar fi unele disproporționate pentru industrie. Reprezentanții atenționează că, în tot acest timp, creșterea numărului de vânzări al mașinilor electrice subestimează și mai mult introducerea normelor Euro 7 asupra motoarelor termice deja existente.

Citește și: Salariu complet neașteptat. Cât câștigă un consilier de service auto în 2023

Responsabilii au prezentat datele unei analize, din care reiese că mașinile noi se vor scumpi, iar astfel, proprietarii de autoturisme vor alege să le păstreze mai mult timp pe cele vechi, care sunt mult mai poluante, decât să facă o investiție. Industria auto propune reprezentanților din UE să permită cel puțin trei ani de pregătire, începând cu momentul din care măsurile sunt cunoscute în totalitate.

Euro 7
Euro 7

De asemenea, aceștia solicită reintroducerea diferenței de un an între datele „toate înmatriculările” și „tipuri noi de vehicule”. Responsabilii ACEA propun introducerea unor limite de poluare mai puțin aspre pentru van-uri, și de asemenea, măsurile pentru Euro 7 să fie menținute la capacitate minimă, fără să survină modificări ulterioare. La fel de bine, aceștia solicită ca reglementarea emisiilor de particule de la frâne să aibă loc doar în momentul în care procedurile de testare vor fi finalizate și complete, iar măsurile pentru scăderea particulelor de la anvelope să fie directe pentru industria respectivă, nu pentru cea auto.

ACEA susține că data propusă de UE pentru normele Euro 7 nu este una realistă, având în vedere că nu li se permite companiilor să se dezvolte și să omologheze toate autoturismele vizate de această măsură. Reprezentanții susțin că nu este suficient timp pentru toate demersurile pe care constructorii auto ar trebui să le parcurgă până la data de 1 iulie 2025. Testarea va necesita noi instrumente, dar mai ales, „va crește costurile cu valori cu patru cifre”, ceea ce va determina un număr semnificativ de constructori să elimine aceste mașini.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ford EcoSport, vânzări record 2023. Autoturismul produs la Craiova, pe locul 24 în topul vânzărilor de SUV-uri mici în Europa

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci