- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Controale și amenzi pentru șoferii care fac taxi în Capitală. Polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni în doar 3 ore

16 Jun, 17:50 • Lupu Alexandra
Amenzi pe bandă rulantă pentru șoferii care fac taxi în București. Poliția Locală verifică dacă taximetriștii refuză cursele sau negociază tarifele.
Controale și amenzi pentru șoferii care fac taxi în Capitală. Polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni în doar 3 ore

Șoferii care fac taxi în București sunt luați în vizor de autoritățile române. Poliția Locală a Capitalei verifică dacă taximetriștii refuză cursele sau dacă negociază prețurile, informează ziare.com. În doar 3 ore, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni pentru șoferi, amenzile ridicându-se la valoarea totală de 48.020 lei.

Amenzi pentru șoferii care fac taxi

Polițiștii au efectuat mai multe controale în cursul zilei de joi, 15 iunie, în mai multe zone din Capitală. Autoritățile române verificau dacă șoferii care fac taxi refuză cursele sau dacă încearcă să negocieze tarifele.

Polițiștii au fost prezenți în mod special în zona marilor spitale din București, alături de agenții Brigăzii Rutiere București, comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și cu echipaje mobile ale Registrului Auto Român. În doar 3 ore, au aplicat 25 de sancțiuni, în valoare totală de 48.020 lei.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Amenzi uriașe pentru românii care omoară acest animal! Orașul care a fost invadat, iar localnicii nu pot face nimic

„În decurs de numai trei ore, au fost aplicate 25 de sancţiuni în valoare totală de 48.020 lei”, transmite Poliția Locală a Municipiului București pe Facebook.

Poliția Locală București va continua acțiunile de prevenție și combatere a neregulilor din domeniul taximetriei. Autoritățile române vor să se asigure că toți consumatorii vor beneficia de prestații de calitate.

Taxi
Taxi

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB) îi îndrumă pe români să refuze să plătească contravaloarea unei curse care nu este înregistrată pe aparatul de taxat. Totodată, instituția îi îndrumă pe cetățeni să nu plătească contravaloarea unei curse pentru care șoferii de taxi nu eliberează bonul fiscal.

La fel de bine, persoanele care apelează la serviciile de taximetrie sunt sfătuite să nu accepte negocierea tarifului sau prețurile impuse. DGPLCMB pune la dispoziţie numărul de dispecerat 021.9752, disponibil permanent, pentru semnalarea și sesizarea unor astfel de practici.

Citește și: Amenzi de până la 5.500 de lei pentru șoferii care folosesc acest dispozitiv în mașină