- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Costul pentru construirea unei piscine în 2024. Investiția nu este deloc mică

18 Jul, 20:54 • Amarie Giorgiana
Temperaturile extreme din ultima perioadă îi fac pe români să investească în piscine, pentru a avea confort în propria curte. De cele mai multe ori, cea mai simplă variantă este instalarea unei piscine gonflabile, dar sunt și doritori care aleg să aibă una în care să simtă cu adevărat că se răcoresc.
Costul pentru construirea unei piscine în 2024. Investiția nu este deloc mică

Să fii proprietarul unei piscine te poate îmbogăți în această perioadă! În timp ce România se confruntă cu un val sufocant de caniculă, românii caută diverse metode pentru a se răcori, iar printre cele mai la îndemână se află deținerea sau realizarea unei piscine. Indiferent că vrei să o ai în curte sau într-un spațiu amenajat, cu siguranță te va ajuta să te simți mai bine.

Întrebarea „Cât costă să îţi faci piscină, în 2024?” devine din ce în ce mai frecventă în rândul românilor, pe măsură ce valurile de căldură se intensifică din ce în ce mai mult. Deși cea mai simplă soluție ar putea fi instalarea unei piscine gonflabile, aceasta vine cu o serie de neajunsuri care îi determină pe mulți să opteze pentru variante mai calitative, dar și mai costisitoare, potrivit Bugetul.

Suma pentru construirea unei piscine în 2024

Chiar dacă prețurile practicate de firmele specializate în construcția piscinelor sunt destul de mari, dorința de a avea un colț de relaxare în curtea proprie îi motivează pe români să facă aceste investiții. În această perioadă caniculară, cererea pentru piscine a crescut considerabil, în ciuda costurilor ridicate. Dacă te interesează cât costă să îţi faci piscină în 2024, trebuie să știi că prețurile variază în funcție de dimensiuni și adâncime. În medie, costul pe metru pătrat ajunge la aproximativ 700 de euro. De exemplu, o piscină cu dimensiunile de opt metri lungime și patru metri lățime poate ajunge la peste 25.000 de euro.

Pentru cei care caută soluții mai economice, piscinele din fibră de sticlă reprezintă o opțiune viabilă. Acestea sunt mai ieftine deoarece instalarea lor implică doar excavarea pământului. O piscină din fibră de sticlă cu o lungime de 10 metri costă în jur de 80.000 de lei, adică aproximativ 16.000 de euro. Totuși, cei care aleg să își construiască o piscină în curte trebuie să ia în considerare și costurile de întreținere.

Întreținerea unei piscine implică schimbarea regulată a filtrelor și utilizarea substanțelor necesare pentru menținerea apei curate și fără alge. Aceste costuri pot depăși 1.000 de lei în lunile de vară. Industria construcției piscinelor în pământ este în continuă expansiune, un studiu recent la nivel global arătând că, în doar câțiva ani, acest domeniu ar putea atinge o valoare de peste 35 de miliarde de dolari.

O afacere profitabilă pentru români: piscinele gonflabile

În ultimele săptămâni, piscinele gonflabile au devenit o afacere profitabilă pentru micii antreprenori din România. Vânzările au crescut cu 55% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar stocurile magazinelor s-au epuizat rapid. Aceste piscine, care costă doar câteva sute de lei, sunt ușor de montat, se pot depozita în spații mici și sunt gata de utilizare imediat.

Citește și: Cât te costă să mergi la ștrand în București în 2024. Cele mai bune prețuri pentru românii care vor să se relaxeze la piscină

Cu toate acestea, piscinele gonflabile prezintă și câteva dezavantaje. Ele pot fi ușor deteriorate de obiectele ascuțite sau de animalele de companie și nu sunt foarte adânci. De asemenea, nu sunt foarte stabile.

Deși costul construcției unei piscine în curte poate părea mare, mulți români sunt dispuși să facă această investiție pentru a-și crea propriul spațiu de relaxare. Opțiunile variază de la piscine gonflabile, mai accesibile, la cele din fibră de sticlă sau beton, care necesită investiții mai mari, dar oferă durabilitate și confort sporit. Astfel, fie că este vorba de o soluție temporară sau una pe termen lung, piscinele rămân o alegere populară în rândul românilor care doresc să scape de perioadele caniculare.

Citește și: Lacul Bucura, bijuteria din Munții Retezat. Cum ajungi la cel mai mare lac glaciar din România

Tags: