- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Crăciun de groază pentru salvamontiști. Dispeceratul Salvamont anunță câte persoane au avut nevoie de ajutor în doar 24 de ore

26 Dec, 09:45 • Bumbeneci Diana
Reprezentanții dispeceratului Salvamont au avut o zi de Crăciun aglomerată. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor pe 25 decembrie.
Crăciun de groază pentru salvamontiști. Dispeceratul Salvamont anunță câte persoane au avut nevoie de ajutor în doar 24 de ore

Dispeceratul Naţional Salvamont informează că, în ultimele 24 de ore, s-au primit opt apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Mai mulți oameni au avut nevoie de sprijin pentru a se putea descurca pe munte.

Este vorba despre cinci apeluri pentru Salvamont Lupeni şi trei apeluri pentru Salvamont Gorj.

salvamont România
salvamont România

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 8 persoane, 5 dintre acestea fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital”, precizează Salvamont România, luni dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, s-au mai primit 18 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

Principalele recomandări ale salvamontiștilor:

1. Alegeți un echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător, din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și al reglajului legăturilor, greutății corporale și nivelului de pregătire.

2. Abordați, la început, cu precauție pârtiile de schi, întrucât nu mai dețineți aceleași abilități sportive ca la finalul sezonului trecut și este necesară o mică perioadă de reacomodare.

3. Schiați în așa fel încât să nu puneți în pericol viața altui schior sau să îi cauzați acestuia vreun prejudiciu.

4. Adaptați-vă viteza și maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiției fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condițiilor atmosferice și densității traficului de pârtie.

5. Alegeți cu grijă traiectoria pe care urmează să coborâți, în scopul protejării schiorilor aflați în aval.

6. Depășiți schiorul aflat în aval fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă, cu condiția ca această depășire să fie suficient de largă pentru a evita o eventuală evoluție neașteptată a celui ce urmează să fie depășit.

7. Asigurați-vă, printr-un examen atent al traficului din amonte și al celui din aval, că atât dumneavoastră, cât și alți schiori sunteți în afara oricărui pericol, cu ocazia traversării unei pârtii sau a reluării parcursului, după o oprire temporară pe pârtie.

8. Evitați staționarea pe pârtie, mai ales pe porțiunile înguste ale acesteia sau pe cele lipsite de vizibilitate. În cazul căderii, eliberați pârtia în cel mai scurt timp posibil.

9. Utilizați numai marginea pârtiei pentru urcarea sau coborârea pe jos, fără schiuri.

10. Respectați indicatoarele de semnalizare și balizele de marcare instalate pe pârtie și pe traseele de schi pentru agrement: Nu schiați în pădure, Nu coborâți direct, Interzis săniușul, Nu circulați pe pârtie

Ai mai putea citi și: Se schimbă programul serviciilor publice care eliberează permise de conducere, pașapoarte și buletine

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult