Crema SPF este mai importantă decât crezi și trebuie folosită pe tot parcursul anului, dar mai ales în timpul verii. Pentru a fi protejat, este necesar să alegi o cremă cu minim 30% SPF care este rezistentă la apă și oferă o acoperire cu spectru larg. Atunci când crema este colorată, ea protejează mai bine pielea și previne apariția petelor închise, potrivit Academiei Americane de Meteorologie.
Temperaturile extreme au pus stăpânire pe România, iar meteorologii au emis avertizări. În acest weekend, sunt așteptate temperaturi sufocante, de până la 37 de grade. De asemenea, România a stat recent sub cod portocaliu și roșu de caniculă, iar românii trebuie să îndure un disconfort termic accentuat. Cu toate că nu a trecut nici prima luna de vară, vremea este toridă, iar activitățile în aer liber pot deveni un inamic pe timpul caniculei. Astfel, utilizarea SPF-ul este esențială. Crema cu protecție solară ne ajută să ne protejăm pielea în zilele toride, iar aceasta trebuie să fie prezentă în geantă mereu. Medicii atrag atenția asupra importanței acesteia. Recent, medicul Iuliana Roșu a vorbit la Wowbiz despre cele mai importante trucuri.
SPF vine de la factor de protecție solară, reprezentând intervalul în care crema îți protejează pielea de razele UV. Un factor de protecție mai crescut îți protejează pielea mai bine, iar ingredientele din cremele de protecție acționează rapid și previn problemele cauzate de razele soarelui. Medicii specialiști recomandă utilizarea SPF-ului în fiecare zi și reducerea timpului petrecut în aer liber, în special în timpul orelor de vârf. Cu toate că avem impresia că SPF-ul trebuie folosit doar când ne expunem la soare, specialiștii susțin că este necesar pe tot parcursul anului.
Recent, medicul dermatolog Iulia Roșu a vorbit la Wowbiz despre importanța SPF-ului.
„Este foarte importantă protecția solară pentru că nu mai avem strat de ozon, soarele este din ce în ce mai agresiv și temperaturile sunt din ce în ce mai mari. Când mă refer la protecție solară, nu spun neapărat doar crema de protecție pe care o cunoaște toată lumea, însă trebuie să amintim și aici câteva lucruri. Cu cât indicele SPF este mai mare, cu atât suntem mai în siguranță. Este bine să o aplicăm frecvent, cel puțin la două ore și într-un strat suficient de gros”, a spus Iulia Roșu. De asemenea, vestimentația joacă un rol extrem de important în protejarea pielii, iar culorile închise limitează expunerea la razele UV.
„Pe lângă produsele de foto – protecție pe care le găsim în farmacii, practic protecția solară este un stil de viață. Mai putem să avem grijă la îmbrăcăminte, să ne protejăm vestimentar. Aici este important de știut că hainele închise la culoare protejează mai bine față de radiațiile UV decât cele deschise. Materialul trebuie să fie mai dens, să nu se vadă mâna noastră prin textura materialului”, a mai spus ea.
În plus, pe lângă folosirea SPF-ului, medicul recomandă purtarea pălăriilor și a ochelarilor de soare. „Atunci când umbra noastră este mai mică decât noi, atunci când mergem pe stradă, soarele este foarte sus și unghiul solar este foarte mic și atunci este important să ne ferim de expunerile care nu sunt absolut necesare. Nu trebuie să uităm nici de consumul de lichide, noi trebuie să ne hidratăm mai mult în aceste zile pentru că noi pierdem apă și electroliți prin perspirații. Este recomandat să purtăm pălărie, ochelari de soare ca să ne protejăm retina, dar și cu efect anti – rid pentru zona ochilor”, a mai declarat dermatologul.
Citește și: Canicula poate fi un pas rapid către moarte. Cum te poți proteja în vara anului 2024