- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Criza bugetară: Planul de reducere a deficitului, pe 7 ani, amânat! Adrian Câciu face promisiuni

02 Oct, 19:06 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Adrian Câciu a confirmat că planul de reducere a deficitului pe 7 ani va fi aprobat de coaliție și trimis Comisiei Europene până la 15 octombrie. El a negat o amânare și a subliniat că România, la fel ca alte țări, trebuie să își respecte angajamentele fiscale, criticând lipsa de asumare politică în această privință.
Criza bugetară: Planul de reducere a deficitului, pe 7 ani, amânat! Adrian Câciu face promisiuni

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a negat o amânare a planului pe 7 ani de reducere a deficitului, confirmând că acesta va fi prezentat coaliţiei pentru aprobare și trimis Comisiei Europene până pe 15 octombrie. El a menționat că temerile din zona politică privind asumarea acestui plan sunt nefondate. Câciu a clarificat, astfel, speculațiile despre o posibilă amânare a planului până în 2025, potrivit economedia.ro.

”România are nevoie de un plan pe şapte ani, având în vedere că are cheltuieli de investiţii foarte mari, pe care nu cred că cineva din ţara asta îşi doreşte să le amâne sau să le anuleze. Probabil că există, în zona politică, această teamă de asumare”, a spus Câciu.

Te-ar mai putea interesa și: Adrian Câciu anunță investiții de 2,7 milioane de euro pentru modernizarea spitalelor până în 2031!

foto: Adrian Câciu

Criza bugetară: Planul de reducere a deficitului, pe 7 ani, amânat! Adrian Câciu face promisiuni

Adrian Câciu a declarat că există un calendar activ pentru implementarea reformelor necesare, iar până pe 15 octombrie planul de reducere a deficitului va fi discutat de coaliție, aprobat și trimis Comisiei Europene. El și-a exprimat speranța că partenerii din coaliție vor acționa cu responsabilitate pentru a respecta termenul.

”Este doar un calendar activ pentru ca acele reforme să fie realizate. Din ce ştiu şi din ceea ce se va întâmpla – sper să se întâmple, pentru că cred că suntem o coaliţie de oameni responsabili – până în 15 octombrie, acest plan va fi pus pe masa coaliţiei, aprobat şi trimis la Comisie”, a arătat Câciu.

Adrian Câciu a declarat că România nu este singura țară aflată în procedură de deficit excesiv, subliniind că ECOFIN va face o evaluare, probabil în aprilie 2025. El a accentuat necesitatea asumării planului de reforme pe 7 ani, care vizează investiții și transformarea țării. Câciu a criticat reticența față de responsabilitate, menționând că reformele și investițiile sunt foarte importante pentru un viitor diferit și mai bun al României.

”Sunt nişte termene pe care şi Comisia trebuie să le respecte. Nu e România singura ţară care este într-o procedură de deficit excesiv şi atunci va fi un assessment făcut în ECOFIN, probabil că în luna aprilie, pentru că trebuie să se închidă deficitele ESA din toate ţările membre, care sunt comunicate undeva la finalul lunii martie.

Avem parteneri şi facem parte dintr-un guvern, suntem parte a unui guvern şi suntem toţi parte a soluţiilor. Şi trebuie să ne asumăm acest plan pe 7 ani. Câteodată, intrarea în normal e ceva senzaţional pentru că lumea s-a dezobişnuit de normal. Noi, ca oameni politici trebuie să ne asumăm pentru această ţară, împreună cu mediul de afaceri, mediul social, că vom face aceste lucruri.

De ce să fugim de oameni? E foarte simplu. Avem această traiectorie pe 7 ani, asta înseamnă reforme şi investiţii, asta înseamnă o ţară peste 7 ani care arată cu totul altfel. Nu înţeleg această fugă de responsabilitate; probabil că e din consultanţa politică a unora. Sper să nu avem această problemă”, a mai comentat Adrian Câciu.

Te-ar mai putea interesa și: Adrian Câciu dă vestea: Guvernul Ciolacu accelerează absorbția fondurilor europene pentru 2021-2027!

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci