CET Grivița anunțat faptul că își oprește funcționarea din cauza lipsei de gaze naturale. Cet Grivița se află în administrarea Primăriei Sectorului 1 și a solicitat încă de la începutul lunii aprilie suma de 40 de milioane de lei, dat fiind că în bugetul local, există un excedent de 800 de milioane de lei, informează Agenția de presă Rador.
Alte articole: Investiție istorică. Peste 23 de milioane de euro pentru restaurarea unor obiective de patrimoniu din România
CET Grivița a fost notificată, încă de ieri, de către furnizorul de gaze naturale privind oprirea furnizării gazului. Din cauza stopării furnizării gazelor naturale, societatea nu va mai furniza agent termic către 15.000 de apartamente din Sectorul 1, a avertizat consilierul local Cristian Tudose, în plenul Consiliului Local din Banu Manta. Consilierul local a cerut ca proiectul de hotărâre privind majorarea capitalului social al CET Grivița să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.
Nu este prima oară când societatease află în centrul unui scandal cu Primăria Sectorului 1. În luna iulie, încă nu fusese aprobat bugetul CET Grivița. Orice disfuncție a CET-urilor mici va însemna calitatea slabă pentru încălzire și apă caldă în sistem centralizat pentru toată Capitala. Spunem acest lucru, deoarece București are două tipuri de componente: centralele care produc apă fierbinte și o rețea de conducte – puncte termice care distribuie acea apă. Prin urmare, există o relație de dependență între cele două structuri care dau apă caldă și căldură bucureștenilor.
Anul trecut, bugetul a fost aprobat abia în luna octombrie, deși propunerea de buget fusese înaintată din luna aprilie. Potrivit consilierului local PNL, Gheorghe Dinu, membru în Adunarea Generală a CET Grivița, de fapt, Prefectura Capitalei a fost sesizată și pentru alte alte Hotărâri de Consiliu Local pe care Clotilde Armand a refuzat să le pună în aplicare. În urma unui document în luna iulie erau 157 de hotărâri pe care Primăria Sector 1 București nu le-a pus în aplicare.