- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Criza materialelor de construcții lovește România. Grindeanu: „Trebuie să venim cu soluţii să nu ajungem în blocaje”

07 Aug, 17:00 • Preda Silvia
În România există o criză a materialelor de construcţii, anunță autoritățile. „Trebuie să venim cu soluţii să nu ajungem în blocaje, care să ducă la întârzieri”, spune ministrul Transporturilor.
Criza materialelor de construcții lovește România. Grindeanu: „Trebuie să venim cu soluţii să nu ajungem în blocaje”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a declarat miercuri, în Prahova, că există o criză a materialelor de construcţii. Potrivit ministrului, această problemă va trebui abordată separat la nivel de Guvern pentru găsirea unor soluţii astfel încât să nu se ajungă la blocaje şi întârzieri.

Există o criză a materialelor, că vorbim de tabliere, că vorbim de lucruri care, chiar dacă pe partea cealalaltă sunt finalizate, stai după tabliere care de obicei nu îţi vin din România, sunt de prin alte părţi.

Nu e valabil doar aici, e valabil şi pe alte loturi, că vorbim de centuri ocolitoare sau că vorbim de drumuri expres, lipsa materialelor în acest moment e o problemă care va trebui să fie abordată separat la nivel de Guvern pentru că se construieşte foarte mult în acest moment în România, cererea este foarte mare în România şi atunci trebuie să venim cu soluţii să nu ajungem în blocaje, care să ducă la întârzieri pentru darea în circulaţie pe anumite tronsoane de autostradă, de drum expres sau chiar variante ocolitoare”, a declarat ministrul Transporturilor.

Grindeanu: Există o criză a materialelor de construcţii

Autostrada Unirii, Grindeanu
Grindeanu: Există o criză a materialelor

Citește și: Mircea Geoană nu ar intra în cursa pentru Cotroceni. Surse: Sorin Grindeanu ar putea fi următorul pion la alegerile prezidențiale 2024

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au verificat, miercuri, stadiul lucrărilor la Autostrada A7, pe şantierele tronsoanelor Buzău – Focşani şi Ploieşti – Buzău.

Aproximativ 140 de kilometri din autostrada Moldovei vor fi daţi circulaţiei în acest an, dacă lucrările sunt continuate în acelaşi ritm.

La finalul anului viitor va fi gata toată autostrada din Prahova până la Paşcani, a spus Grindeanu.

518 kilometri de autostradă şi drum expres – în lucru

La acest moment, sunt în lucru efectiv 518 kilometri de autostradă şi drum expres, iar restul până la 781 de kilometri sunt în faza de licitaţii sau în etapa de proiectare, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

E legătura între Autostrada A3 şi Autostrada Moldovei, ambele loturi sunt în timpul asumat prin contract, să se finalizeze până la sfârşitul anului. Companii româneşti, companii mixte, oricum, din punctul meu de vedere, sunt un exemplu de lucru.

Sunt aproape 781 de kilometri de autostradă şi de drum expres în lucru, 518, parcă, sunt efectiv în lucru, diferenţa, vreo 263, sunt licitaţi şi în etapa de proiectare. 363 sunt în licitaţie, şi vreo 234,67, din câte îmi aduc eu aminte, de drumuri naţionale în lucru, în acest moment. Cam asta este anvergura lucrărilor în infrastructura mare în România”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citește și: Ministrul Grindeanu dă de pământ cu italienii care lucrează pe Centura Sud Craiova. „Nu-mi doresc să reziliez, dar nu sunt mulțumit de modul de lucru”