Cu cât se vinde carnea de porc în măcelării cu două săptămâni înainte de Crăciun. Șoriciul, ceafa de porc și slănina sunt nelipsite de pe masa românilor de sărbători. Astfel că, în această perioadă, este aglomerație mare în măcelării, supermarketuri și târguri de animale.
Așa cum au anunțat producătorii, prețurile la carnea de porc au explodat înainte de Crăciun. Cei de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România au dezvăluit cât costă kilogramul de șorici, carne de porc și de slănină în măcelării cu doar două săptămâni înainte de sărbători.
„Preturi mari, cele corecte ar fi: limba 10 lei, 5 lei kg de adidași! 10 de lei kg de urechi, 25 de lei kg de ceafă de porc, 20 lei pulpa porc, 17 lei spata porc etc. Un kg de porc in viu se vinde cu 10-12 lei la producătorii locali, așa că toate preturile de mai sus sunt corecte. Pentru crescătorii ar trebui sa fie un kg în viu mult mai ieftin”, Preturi speculative!”, „Mari (prețurile, n.r.), „Nesimțite (prețurile, n.r.)”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate lan postarea celor de la Protecția Consumatorilor.