- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu cât se vinde un kilogram de pulpă de porc la Carrefour înainte de Crăciun

20 Dec, 09:04 • Andrei Alina
Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar români au intrat în febra cumpărăturilor. Încep pregătirile pentru masa de Crăciun și în magazine este aglomerație mare, mai ales la raioanele de carne. Carnea de porc este la mare căutare în această perioadă.
Cu cât se vinde un kilogram de pulpă de porc la Carrefour înainte de Crăciun

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, pregătirile pentru Sărbători sunt în toi. Carnea de porc este la mare căutare. Din ea gospodinele fac sarmale, tobă, caltaboș, cârnați, friptură. Spata de porc și pulpa de porc sunt printre cele mai cumpărate produse în această perioadă.

Prețul cărnii reflectă cererea crescută specifică perioadei sărbătorilor, când românii cumpără cantități mari de carne pentru preparatele festive. În supermarketurile Carrefour, un kilogram de pulpă de porc se vinde cu 27,4 lei.

Prețul este mult mai mare comparativ cu oferta Lidl. Retailerul german Lidl vinde un kilogram de pulpă de porc fără os costă 17.90 lei. Spata de porc fără os se vinde cu 16.90 lei kilogramul.

La Auchan, pulpa de porc fără os se vinde cu 25,99/kg, iar spată de porc fără os, cu 17,99 lei.

VEZI AICI PRETURILE PENTRU CARNE DE PORC DIN MARILE MAGAZINE

Citește și: Cât te costă să comanzi piftie de porc de la restaurantul lui Cătălin Scărlătescu pentru masa de Crăciun

 

Masa de Crăciun în 2024, cea mai scumpă din ultimele două decenii. La ce să fii atent când cumperi carne de porc

Carnea şi produsele din carne provenite de la porcul sacrificat în gospodărie sunt interzise a fi comercializate. Deţinătorul animalelor are obligaţia de a preda medicului veterinar de liberă practică împuternicit crotaliile auriculare ale animalelor sacrificate, odată cu solicitatea efectuării examinării pentru Trichinella spp., sau în termen de maxim 7 zile de la sacrificare, pentru actualizarea Bazei Naţionale de Date (BND).

Trichineloza este o boală parazitară care poate fi transmisă prin carne infestată, dacă aceasta nu este verificată corespunzător sau gătită la temperaturi adecvate.

Pentru a te bucura de preparate gustoase și sănătoase, iată câteva criterii pentru alegerea cărnii de porc:

Aspectul: Pulpa de porc proaspătă are o culoare roz-roșiatică, cu o textură fermă. Evită carnea care are o nuanță cenușie sau pete întunecate.
Mirosul: Carnea proaspătă are un miros neutru, plăcut. Dacă simți un miros neplăcut sau acru, evită să cumperi produsul.
Grăsimea: O pulpă de porc de calitate are un strat de grăsime albă și consistentă, fără pete galbene.
Originea: Verifică eticheta pentru a vedea dacă produsul provine dintr-o sursă de încredere și dacă are toate certificările necesare.

 

Urmărește Daily Business pe Google News