- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Culturi de canabis au fost descoperite în Prahova. 3 persoane au fost arestate

06 Jun, 18:27 • Amarie Giorgiana
Culturi de canabis au fost descoperite în Prahova și Dolj. Mai multe persoane vindeau drogurile cu sume de până la 3.000 de lei
Culturi de canabis au fost descoperite în Prahova. 3 persoane au fost arestate

Polițiștii și procurorii au organizat o amplă acțiune în Prahova și Dolj, după ce mai multe culturi de canabis au fost descoperite. 3 dealeri din Prahova și Dolj care făceau rost de droguri din diverse surse, le porționau și le vindeau ulterior clienților din mai multe județe. Aceștia aveau cumpărători și în județul Buzău, motiv pentru care anchetatorii au descins la domiciliile traficanților, în județele Prahova și Dolj.

Culturi de canabis, descoperite în județele Prahova și Dolj

Miercuri, 5 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, alături de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județele Prahova și Dolj, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc.

„Din materialul probator administrat în cauză a reieşit că, în perioada ianuarie – iunie 2024, persoanele în cauză ar fi procurat, transportat, deţinut şi vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis şi rezină de canabis) către consumatori din judeţele Buzău şi Prahova, pentru sume cuprinse între 250 şi 3.000 de lei.

De asemenea, la data de 4 iunie 2024, unul dintre cei cercetaţi, folosind persoane interpuse, ar fi primit din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, un colet ce conţinea peste 2,4 kilograme de rezină de canabis, cu o valoare de piaţă de peste 30.000 de euro”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean(IPJ), potrivit Ziare.com.

În urma perchezițiilor efectuare, anchetatorii au descoperit mai multe culturi de canabis, iar trei bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri.

Citește și: Unul dintre miliardarii lumii, activ implicați în afacerile din fotbal, a fost arestat. Echipa riscă retrogradarea

„În urma celor 15 percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Prahova şi Dolj, au fost descoperite şi ridicate două culturi, formate din 44 de plante de canabis (aflate în diferite stadii de dezvoltare), peste 415 grame de canabis (provenită de la culturi anterioare), precum şi alte mijloace de probă.

La aceeaşi dată, procurori D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea a 3 bărbaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. În sarcina unuia dintre aceştia, a fost reţinută şi săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc”, arată sursa citată.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a celor trei persoane pentru un termen de 30 de zile.

Citește și: Legea 2 Mai a fost promulgată de Iohannis. Șoferii prinși cu droguri rămân fără permis până la 10 ani