- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum a reușit Mădălina Dorobanțu sa facă un succes răsunător din celebrul club Gaia. „Acest business s-a născut mort. A fost cea mai puternică lecție pe care am primit-o”

23 May, 10:48 • Fundeanu Madalina
Mădălina Dorobanțu a transformat clubul Gaia într-o afacere inedită. Deși începutul nu a fost deloc ușor, acum se bucură de un real succes și culege roadele muncii și investițiilor sale.
Cum a reușit Mădălina Dorobanțu sa facă un succes răsunător din celebrul club Gaia. „Acest business s-a născut mort. A fost cea mai puternică lecție pe care am primit-o”

Mădălina Dorobanțu, fondatoarea conceptului Gaia, a povestit, în cadrul podcastului publicat pe canalul de YouTube al lui Codin Maticiuc, despre cum a luat naștere celebrul club din București și cum a ajuns să aibă un succes atât de răsunător.

Mădălina Dorobanțu, femeia de succes din spatele clubului Gaia

Mădălina a absolvit un liceu de matematică-fizică în Brăila, apoi Facultatea de Drept. Ea s-a gândit să urmeze avocatura sau notariatul la început, dar planurile i s-au schimbat între timp. La vârsta de 25 de ani a început primul ei business – Fashion Bar. Mai târziu, s-a reorientat către viața de noapte, astfel luând naștere clubul Gaia din Capitală.

Începutul nu a fost deloc ușor. Din contră, Mădălina s-a lovit de numeroase obstacole care aproape au făcut-o să piardă proaspăta afacere.

„Acest business s-a născut mort. A fost falimentar la început și a fost cea mai puternică lecție de business pe care eu am primit-o de la primul pas. După vreo 3-4 luni de zile nu mai aveam cum să susțin business-ul și mi-am sunat părinții să mă ajute pentru că investiția a fost 100% a părinților mei. Nu aveam bani să plătesc chiria, salariile… Mama mi-a zis «Te descurci, e business-ul tău» și mi-a închis telefonul.”, a povestit Mădălina Dorobanțu.

Ai mai putea citi și: Afacere de la 0. Povestea business-ului deținut de Andreea Despina, trainer cunoscut în domeniul unghiilor tehnice. „Au fost ani întregi de muncă”

Mădălina Dorobanțu, fondatoarea clubului Gaia
Mădălina Dorobanțu, fondatoarea clubului Gaia

Fondatoarea Gaia nu și-a dorit inițial să dețină un club de noapte, ideea era cu totul alta. Mădălina a povestit în cadrul podcastului întâmplarea care a dus la transformarea Gaia într-un loc de distracție.

„Nu mi-am dorit club câtuși de puțin, nu acesta a fost drumul pe care eu l-am gândit. Am investit în Gaia, nu vreți să știți câți bani am dat pe bucătărie. Am deschis fără să pregătim un meniu și la deschidere au început toți să îmi spună să dau muzica mai tare și să mai sting din lumini. Au început să-și rezerve mesele pentru săptămâna următoare și așa s-a creat clubul.”, a spus femeia.

Mădălina a declarat că nu se uită la partea financiară atât de mult când vine vorba de a le oferi oaspeților clubului seri cu adevărat reușite. Gaia nu este doar un club, ci este un concept artistic, de avangardă.

„Gaia înseamnă emoție. Este un loc ușor de pătruns pentru o lume creativă, o lume deschisă, care iubește estetica și respectă un dress code. Este o lume foarte cuminte în esență. Culmea, te-ai gândi la viața de noapte la cu totul altceva. Avem set up-uri spectaculoase, show-uri, investiții în concepte.”, mai spune aceasta.

Întrebată dacă elementul de business a fost mai important decât demersul artistic în realizarea acestui mare proiect, Mădălina a răspuns că ele două s-au combinat. Pentru ea, investițiile au jucat un rol important și au fost mai presus decât dorința de a se îmbogăți imediat.

„A fost un demers artistic dublat de partea financiară. Clar a fost un business pentru mine și rămâne un business foarte bun pentru mine. Întotdeauna am investit. Am fost omul care nu a vrut fix în clipa asta să mă îmbogățesc. Vreau să ofer mai întâi, ca mai apoi să pot să cer.”, a mai povestit fondatoarea Gaia.

Vezi și: Metoda prin care Ciprian a reușit să ia fața competitorilor săi. Deși are o afacere într-un domeniu cu o concurență acerbă el câștigă 200 de lei în doar câteva minute