- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cum faci cafea la ibric prin metoda turcească. Secretele cafelei perfecte făcute acasă

10 Jan, 15:08 • Amarie Giorgiana
Cafeaua este cea mai populară băutură după apă, iar milioane de oameni din întreaga lume își încep ziua cu o ceașcă de cafea. Această băutură este aleasă pentru energia pe care o oferă, dar și pentru gustul ei aromat. Cu toate că unii oameni aleg să își bea cafeaua în oraș sau să își cumpere espresor, cafeaua la ibric rămâne una dintre cele mai aromate.
Cum faci cafea la ibric prin metoda turcească. Secretele cafelei perfecte făcute acasă

Cafeaua este cea mai populară băutură după apă, iar milioane de oameni din întreaga lume își încep ziua cu o ceașcă de cafea. Această băutură este aleasă pentru energia pe care o oferă, dar și pentru gustul ei aromat. Cu toate că unii oameni aleg să își bea cafeaua în oraș sau să își cumpere espresor, cafeaua la ibric rămâne una dintre cele mai aromate, potrivit Newsweek.

Citește și: Top 5 cele mai scumpe cafele din lume. Ce aromă are cafeaua de 2.500 de dolari kilogramul

Cafea la ibric prin metoda turcească. Secretul folosit de maeștrii turci

O zi bună începe cu o cafea delicioasă, iar metoda clasică de preparare este folosită de mulți români, în ciuda apariției espresoarelor și a altor variante care produc cafea. Astfel, dacă vrei să îți începi ziua cu o cafea savuroasă, făcută la ibric la tine acasă, trebuie să ții cont de un secret utilizat de maeștrii cafetieri turci.

Pentru a avea o cafea cu o savoare deosebită și o textură aparte ai nevoie de un ibric, preferabil din cupru. Mai exact, un ibric tradițional turcesc, cu fund lat și gât gros, este ideal pentru a obține o cafea aromată, cu spumă consistentă. Atunci când faci cafeaua, este important să fii atent la prospețimea cafelei. Aceasta trebuie să fie măcinată fin, aproape ca pudra de cacao și să aibă un miros puteric. În cazul în care cafeaua este veche, gustul și aroma nu vor mai fi aceleași. Totodată, puțini oameni știu faptul că ceașca din care bei cafeaua roală un joc important. Experții sugerează utilizarea cănilor mici, cala un espresso, pentru a te bucura pe deplin de aromă. Spuma este, de asemenea, un alt semn al unei cafele bine făcute. Tebuie să fii atent la acest detaliu atunci când faci o cafea la ibric acasă.

Iată și pașii pentru o cafea perfectă la ibric:

  • Măsurarea apei: cel mai simplu mod este să pui apa direct în ceștile în care urmează să servești cafeaua. Acest lucru te asigură că nu vei pune prea mult sau prea puțin.
  • Măsurarea cafelei: folosește câte o lingură de cafea măsurată pentru fiecare ceașcă de cafea. Astfel, vei reuși să obții un gust ideal.
  • Adăugarea zahărului: zahărul trebuie pus în ibric înainte de a adăuga cafeaua. Poți adăuga una sau două lingurițe, în funcție de preferințe.
  • Amestecarea și punerea ibricului pe foc: Adaugă cafeaua măcinată și zahărul în ibric, apoi adaugă apa. Amestecă încet pentru a omogeniza compoziția.
  • Fierberea la foc mic: Pune ibricul pe foc mic și lasă-l să ajungă la punctul de fierbere. În acest timp, cafeaua va începe să formeze spumă la suprafață.
  • Adăugarea spumei în cești: În momentul în care spuma se ridică, ibricul trebuie luat de pe foc. Apoi, se pune spuma în ceașcă folosind o linguriță.
  • Fierberea finală: Ibricul trebuie pus înapoi pe foc și atunci când cafeaua începe să crească din nou, ia-l de pe foc. Acesta este secretul pentru a obține o cafea perfectă.

Citește și: Prețurile pentru cafea ating un nou prag record! Cât a ajuns să coste băutura preferată de milioane de români

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: