Cafeaua este cea mai populară băutură după apă, iar milioane de oameni din întreaga lume își încep ziua cu o ceașcă de cafea. Această băutură este aleasă pentru energia pe care o oferă, dar și pentru gustul ei aromat. Cu toate că unii oameni aleg să își bea cafeaua în oraș sau să își cumpere espresor, cafeaua la ibric rămâne una dintre cele mai aromate, potrivit Newsweek.
Citește și: Top 5 cele mai scumpe cafele din lume. Ce aromă are cafeaua de 2.500 de dolari kilogramul
O zi bună începe cu o cafea delicioasă, iar metoda clasică de preparare este folosită de mulți români, în ciuda apariției espresoarelor și a altor variante care produc cafea. Astfel, dacă vrei să îți începi ziua cu o cafea savuroasă, făcută la ibric la tine acasă, trebuie să ții cont de un secret utilizat de maeștrii cafetieri turci.
Pentru a avea o cafea cu o savoare deosebită și o textură aparte ai nevoie de un ibric, preferabil din cupru. Mai exact, un ibric tradițional turcesc, cu fund lat și gât gros, este ideal pentru a obține o cafea aromată, cu spumă consistentă. Atunci când faci cafeaua, este important să fii atent la prospețimea cafelei. Aceasta trebuie să fie măcinată fin, aproape ca pudra de cacao și să aibă un miros puteric. În cazul în care cafeaua este veche, gustul și aroma nu vor mai fi aceleași. Totodată, puțini oameni știu faptul că ceașca din care bei cafeaua roală un joc important. Experții sugerează utilizarea cănilor mici, cala un espresso, pentru a te bucura pe deplin de aromă. Spuma este, de asemenea, un alt semn al unei cafele bine făcute. Tebuie să fii atent la acest detaliu atunci când faci o cafea la ibric acasă.
Iată și pașii pentru o cafea perfectă la ibric: