- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum funcționează cea mai nouă tentativă de fraudă. Nu dați click pe link-urile primite!

23 Aug, 19:36 • Preda Silvia
Atenție la cea mai nouă înșelăciune pe internet! Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia, într-o postare pe Facebook, că a apărut o nouă tentativă de fraudă.
Cum funcționează cea mai nouă tentativă de fraudă. Nu dați click pe link-urile primite!

Cea mai nouă tentativă de fraudă folosește imaginea Rompetrol România, informează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Echipa DNSC vă recomandă să fiți atenți la campaniile promoționale false și să verificați mereu că sunteți pe un canal de comunicare oficial al companiei. Nu faceți greșeala de a trece peste verificare înainte de a face click sau a furniza date cu caracter sensibil!

Fraudă prin folosirea imaginii Rompetrol România

Mai nou, atacatorii fac reclame care promit produse sau servicii la prețuri extrem de reduse. Aceste reclame atrag mulți utilizatori în capcană, având oferte de neratat.

Cum funcționează reclamele de tip phishing

Fraudă prin folosirea imaginii Rompetrol România
Fraudă prin folosirea imaginii Rompetrol România

Citește și: DNSC anunț de ultimă oră! Un nou tip de fraudă face prăpăd printre români. Deepfake-urile se înmulțesc pe zi ce trece

Reclamele cu oferte tentante duc la site-uri web care imită site-uri legitime, unde utilizatorii sunt încurajați să introducă date personale sau financiare. Nu faceți asta! DNSC arată vineri, într-o postare pe Facebook, că datele colectate sunt trimise către atacatori și sunt folosite pentru fraude financiare sau furt de identitate.

Atenție! Printr-o simplă verificare a link-ului cu o soluție de securitate disponibilă gratis online (virustotal.com, scamadviser.com) puteți observa ce se află de fapt în spatele mesajului/reclamei!

Echipa DNSC vă recomandă să fiți atenți la campaniile promoționale false.

Vezi și: Cum funcționează „Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă prin care șoferii rămân fără bani