- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum funcționează „Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă prin care șoferii rămân fără bani

20 Aug, 23:22 • Preda Silvia
„Oglinda spartă” este noua metodă de fraudă care îi vizează pe șoferi. La ce trebuie să fie atenți pentru a nu cădea în capcană.
Cum funcționează „Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă prin care șoferii rămân fără bani

Metoda „oglinda spartă” a făcut, deja, numeroase victime în jurul lumii, scrie capital.ro. Practic, hoții sparg o oglindă de la mașina vizată și lasă apoi un bilet pe care scriu un număr de telefon. Iată cum funcționează metoda de fraudă!

Mulți dintre șoferi, când văd oglinda spartă și biletul cu numărul de telefon, se gândesc că cel care le-a avariat mașina vrea să își repare greșeala. În realitate, este vorba despre o escrocherie. Când șoferul apelează numărul de telefon, intră în discuție cu „operatorul” unei firme de asigurări.

„Oglinda spartă”, noua metodă de fraudă care îi vizează pe șoferi

Citește și: Românii sunt expuşi riscului de fraudă bancară. BRD și CEC Bank, folosite în tentative de înşelăciune

În realitate, la telefon este hoțul care îi va furniza un link compromis cu ajutorul căruia îi va fura datele personale. „Operatorul” îi va cere victimei datele de pe cardul bancar pentru plata prejudiciului. Odată ce vor intra în posesia datelor, îi va accesat contul bancar și îi va fura banii.

Metoda de fraudă „oglinda spartă”
Metoda de fraudă „oglinda spartă” face victime

Ce recomandă Poliția pentru circulația în trafic în siguranță

Pentru siguranța în trafic, Poliția Română recomandă cetățenilor participanți la trafic să urmeze niște instrucțiuni clare care îi pot proteja de eventualele accidente, care se produc mai ales în această perioadă.

  • creșterea distanței de siguranță între vehicule
  • evitarea depășirilor riscante
  • planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative
  • manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare
  • pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenției de schimbare a benzii de circulație și conducerea cu atenție sporită. Nu folosiți banda de urgență!
  • nu conduceți după ce ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive!

Vezi și: Cum afectează „frauda prietenoasă” comercianții. Sunt din ce în ce mai multe dispute de plată și abuzuri ale consumatorilor