- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum își păstrează oamenii bogați averea. Cele 5 practici pe care le respectă cu sfințenie: „Își mențin același stil de viață până la pensionare”

04 Jul, 13:54 • stefan.vlad
Cum își păstrează oamenii bogați averea. După ani de consiliere a persoanelor cu averi mari, planificatorul financiar Patrick Rush spune că mulți dintre clienții săi au câteva trăsături în comun și anume, niște practici pe care le respectă cu sfințenie.
Cum își păstrează oamenii bogați averea. Cele 5 practici pe care le respectă cu sfințenie: Își mențin același stil de viață până la pensionare

Cum își păstrează oamenii bogați averea. „Marea majoritate a clienților noștri sunt oameni obișnuiți care au ajuns milionari. Nu aveau venituri uriașe, dar erau persoane care economisesc cu disciplină, investind bani în conturi de pensii și conturi de brokeraj, acumulând peste 1 milion de dolari când erau gata să se pensioneze.” spune Patrick Rush.

Citește și: Educaţie financiară. Investiţii simple şi profitabile pentru români, direct de pe telefon: „Poţi începe cu 100 de lei pe lună. Funcţionează ca Pilonul II de pensii”

Cum își păstrează oamenii bogați averea

1.Au un plan financiar și se țin de el

Pentru mulți dintre milionari, un plan financiar nu se referă doar la modul în care vor cheltui și vor economisi. „Trebuie să cunoști toate detaliile despre bugetul și cheltuielile unei familii, ce fel de asigurare au, cum arată planificarea lor succesorală în ceea ce privește documentele legale și obiectivele lor pentru a lăsa o moștenire fie membrilor familiei, fie organizațiilor caritabile” spune el. Adesea, planificarea financiară ia în considerare și taxele, beneficiile de la angajator și planurile de investiții.

2. Nu sunt îngrijorați de investițiile lor

Majoritatea persoanelor înstărite cu care lucrează Rush nu se preocupă de tranzacționarea acțiunilor. Nu se gândesc la încercarea de a cronometreze piața sau la câștigarea rapidă de bani din următoarea acțiune fierbinte. În schimb, Rush spune că îi încurajează pe clienți să aibă o viziune pe termen lung asupra investițiilor.

Nu încercăm să înșelăm piețele. Doar vrem să valorificăm puterea piețelor pentru a oferi investitorilor noștri cea mai mare probabilitate de succes” spune el pentru Business Insider.

3. Au planificat să trăiască bine la pensie

Pentru mulți oameni, pensionarea din muncă full-time înseamnă a trăi cu un venit mai mic și a face sacrificii. Dar, oamenii bogați rămân bogați la pensionare cu o planificare atentă.

Folosim speranța de viață de 96 de ani pentru clienții noștri, deoarece știm că există aproximativ 25% șanse ca pentru un cuplu sănătos de 65 de ani, cel puțin unul dintre ei să trăiască până la 96 de ani.Prin planificarea în exces, oamenii bogați sunt capabili să mențină același standard de viață la pensionare pentru o perioadă mai lungă. La sfârșitul zilei, ultimul lucru pe care îl dorim este să rămâi fără bani”, mai spune Rush.

4. Găsesc modalități de a-și reduce taxele

Cu o planificare atentă, oamenii bogați au învățat să reducă taxele. Ei știu cum să profite de anumite deduceri și stimulente fiscale și să scadă suma taxelor datorate atât acum, cât și mai târziu, în pensionare.

Pentru persoanele care și-au crescut averea și au avansat treptat în tranșe de impozitare mai ridicate, reducerea taxelor totale este o modalitate critică de a-și menține averea.

5. Încorporează donațiile caritabile în planificarea lor financiară

Împreună cu eficiența fiscală, oamenii bogați includ adesea donațiile caritabile în planurile lor financiare. Nu numai că majoritatea oamenilor bogați simt o obligație de a da înapoi, dar există și o serie de avantaje fiscale. Aceste donații pot veni sub diverse forme, spune Rush.

Pot fi donații în bani, dar pot fi și cadouri sub formă de acțiuni sau distribuții dintr-un IRA după o anumită vârstă. Contribuțiile caritabile pot ajuta la scăderea venitului total impozabil, ceea ce ar putea, la rândul său, să reducă impozitele pe venit și chiar primele.