Cum poți economisi mai mulți bani de sărbători. Datele Deloitte arată că românii vor cheltui cele mai importante sume (22%) pe cadouri care incorporează produse vestimentare și accesorii, iar mai apoi pe alimente, băuturi și produse electronice (14%). Pentru a ține sub control cheltuielile de Crăciun, românii sunt sfătuiți să urmeze mai mulți pași practici.
În primul rând, pentru a nu cheltui bani peste măsură, românii trebuie să-și creioneze un buget care să cuprindă toate estimările, pe care să nu-l depășească.
Pentru a reuși acest lucru, consumatorii din țara noastră sunt sfătuiți să apeleze la comparatoarele de prețuri online pentru a găsi cele mai bune prețuri la produsele dorite.
De asemenea, majoritatea comercianților de pe piață vor trimite periodic coduri de reducere clienților prin e-mail, pe care le pot folosi pentru a ne achiziționa produsele dorite.
Citește și: Sărăcia îi face pe români să urască sărbătorile de iarnă! 1 din 3 români ar dori anularea Crăciunului
Potrivit mai multor studii privind comerțul din România, sectorul e-commerce a devenit din ce în ce mai îmbrățișat de români. De altfel, piața de comerț online din țara noastră a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aproximativ 10% mai mult decât în 2020 când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro.
De asemenea, studiul Reveal Marketing Research din 2021 a arătat că o treime (36%) dintre români (din totalul de 1.000 de respondenți) au preferat să comande cadouri online, comparativ cu 31% cât se înregistra în 2020.
Experții spun că o altă modalitate prin care românii pot face economie în acest Crăciun este să realizeze pentru cei dragi cadouri handmade. Astfel, pe lângă faptul că vom folosi mai puțini bani, vom contribui și la protejarea mediului înconjurător.
Însă, dacă vrem neapărat să cumpărăm ceva din comerț, experții spun că ar fi bine să achiziționăm produse de la branduri cărora le pasă de mediul înconjurător și utilizează materiale durabile și reutilizabile pentru a reduce deșeurile în exces.
De altfel, sustenabilitatea și grija față de mediu au devenit priorități pentru foarte multe companii, cum este și Waterdrop. „Odată cu sărbătorile de iarnă ne dorim să insuflăm comunității noastre alegerea de cadouri utile pentru cei dragi și, totodată, să încurajăm consumatorii să protejeze mediul înconjurător prin reducerea consumului de plastic.
Vrem sa fim alături de oameni în viața lor de zi cu zi și să-i ajutăm să fie în echilibru cu propriul corp și cu natura, ajutându-i să facă alegeri sănătoase și sustenabile în ceea ce privește hidratarea”, a declarat Katerina Navratilova, CEO-ul Waterdrop CEE, producătorul de Microdrinks și recipiente sustenabile.