- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum poți face bani ca angajat pe vas de croazieră în 2024. Poți călători gratis în întreaga lume

05 Jun, 23:12 • Amarie Giorgiana
Vasul de croazieră nu atrage doritori doar pentru vacanțe, ci și pentru job-uri. Mirajul călătoriilor și al unei munci bine plătite îi face pe din ce în ce mai mulți români să vrea să se angajeze pe vase de croazieră.
Cum poți face bani ca angajat pe vas de croazieră în 2024. Poți călători gratis în întreaga lume

Vasul de croazieră poate fi o variantă ideală pentru o vacanță, dar și pentru a experimenta un job diferit. Cu numeroase restaurante, forme de divertisment și destinații în întreaga lume, vasele de croazieră au ajuns adevărate minuni. Vasele de lux oferă călătorii prin mai multe destinații, unde turiștii au timp să se oprească și să viziteze. În același timp, navele au devenit extrem de populare și sunt alternativa ideală pentru o vacanță de neuitat.

Cum poți face bani pe vas de croazieră în 2024

Românii doritori au oportunitatea de a câștiga salarii bune lucrând pe vasele de croazieră în străinătate. Companiile din afară sunt în continuă căutare de angajați dedicați și serioși, iar beneficiile sunt pe măsură: masă și cazare gratuite, costuri de transport acoperite. Salariile pot ajunge la 200 de euro pe zi pentru un job în străinătate, iar tot mai mulți români sunt atrași de posibilitatea de a lucra în afara țării. Totuși, pentru a ajunge pe un vas de croazieră, există anumite cerințe din partea angajatorilor. Aceștia cer experiență în domeniu de minim 3-5 ani, o diplomă de calificarea, cunoașterea limbii engleze la nivel avansat, abilități excelente de comunicare, orietnare către clienți și disponibilitatea de a locui pe navă. Responsabilitatea și seriozitatea sunt, de asemenea, lucruri căutate la viitori angajați pe navă.

Domeniile în care se poate lucra pe vas sunt multiple, iar asta datorită tuturor activităților și facilităților regăsite pe vasele de croazieră. De exemplu, cei care se ocupă de evenimentele de pe vas se bucură de mai puține ore pe lucru și au la dispoziție mai multe ore pe care le pot petrece pe uscat, atunci când navele acostează. Persoanele care lucrează în această industrie primesc salarii generoase, potrivit Crew Center. Însă, trebuie avut faptul în vedere că în funcție de locație, salariul poate varia. De exemplu, statul într-o locație cu un schimb valutar prost, vă poate afecta semnificativ veniturile.

Citește și: Doi pensionari au vândut totul și pleacă într-o croazieră de 3 ani și jumătate în jurul lumii: „Vreau să începem această aventură”

În același timp, rolurile precum tapițar, asistent inginer sau asistent de spălătorie, vin cu salarii bune, dar numărul de ore lucrat este crescut, iar explorarea locațiilor nu va fi o oportunitate.

Cele mai bune salarii sunt pentru formatori IT, personal back-office, contabili, șefi de personal sau directori de hotel.

Citește și: Insulele interzise. O croazieră de vis s-a transformat rapid în coșmar pentru 33 de români care nu au fost lăsați să viziteze zona. Care a fost reacția MAE