- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum poți obține mai mulți bani la salariu. Nu e nevoie să îți schimbi locul de muncă sau să ceri o mărire

06 Jul, 12:30 • Fundeanu Madalina
Obține mai mulți bani la salariu, fără să schimbi locul de muncă sau să ceri o mărire! Tu știai această metodă?
Cum poți obține mai mulți bani la salariu. Nu e nevoie să îți schimbi locul de muncă sau să ceri o mărire

Potrivit Entrepreneur, unul din patru adulți tineri cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani a schimbat cel puțin o dată locul de muncă între 2018 și 2023, iar 62% dintre aceștia au declarat că urmărirea unui salariu mai mare este ceea ce îi motivează, confotrm Economedia.

În ciuda acestor date, nu toată lumea dorește să schimbe locul de muncă pentru a avea un salariu mai mare și nu toată lumea ar trebui să o facă fără să ia în calcul și alte variante. Iată cum să beneficiezi de o mărire de salariu fără să schimbi locul de muncă sau să îți implici șeful, conform sursei citate.

Metoda prin care poți primi mai mulți bani la salariu, fără să schimbi locul de muncă sau să ceri o mărire

Efectuarea unui audit al cheltuielilor poate fi varianta perfectă pentru a te ajuta să „descoperi” venituri suplimentare de sute de lei în plus pe lună la salariu. Unii oameni folosesc banii pentru a investi pe piața bursieră sau pentru a plăti facturi vechi.

Auditurile cheltuielilor reprezintă o soluție cu efort redus și timp redus pentru a avea bani în plus în fiecare lună, pe lângă salariul obișnuit. În plus, este mult mai ușor decât să încerci să îți schimbi locul de muncă sau să începi o nouă activitate secundară.

Trebuie să parcurgi doar 7 pași simpli pentru efectuarea unui audit al cheltuielilor

1. Analizează cheltuielile din ultimele trei luni

Adună-ți toate extrasele de cont de la bănci și de pe cardurile de credit pentru a obține o listă a tuturor cheltuielilor din ultimele trei luni minim. Le poți printa și lipi pe o foaie de calcul sau într-un Excel, unde fiecare rând are un articol, o descriere și suma cheltuită.

2. Identifică dacă fiecare cheltuială este o dorință sau o nevoie

Gândește-te bine dacă fiecare cheltuială a fost o nevoie sau doar o dorință. Astfel, va fi mai ușor să dezvolți o conștientizare la nivel elementar a cheltuielilor tale și te va ajuta să creezi un plan informat într-o etapă următoare.

3. Atribuie un scor de fericire fiecărei cheltuieli

Dă o notă fiecărei sume de bani cheltuită pe o scară de la unu la trei, unde unu este nefericit, doi este neutru și trei este fericit. Cheltuielile intenționate înseamnă mai mult decât a-ți cumpăra nevoile sau dorințele; înseamnă, de asemenea, să-ți cheltuiești banii pe lucruri pe care le prețuiești și care îți aduc fericire.

Citește și: Atenție, poți rămâne fără bani în cont! Semnal de alarmă pentru românii care își țin datele bancare pe telefon

România, obligată de UE să implementeze salariul minim european. Cu cât vor crește salariile a milioane de români din toamnă
salariu

4. Reflectă asupra cheltuielilor tale

Este bine să reflectezi asupra cheltuielilor tale. Poți încerca acest lucru punându-ți următoarele întrebări:

  • Există cheltuieli care te-au surprins?
  • Cheltui la fel de mulți bani pe cât ți-ai imaginat?
  • Cheltuielile tale sunt aliniate cu obiectivele și valorile tale financiare?
  • Cât de mult cheltui pentru nevoile tale față de dorințe și cât de mult cheltui în funcție de scorurile tale de fericire?
  • Cheltuielile tale exprimă cine ești sau cine vrei să fii ca persoană?

5. Realizează un plan pentru a reduce, păstra sau elimina fiecare cheltuială

Fiecare sumă cheltuită ar trebui să primească fie o etichetă de tăiere, păstrare sau eliminare. Poți începe prin a elimina lucruri fără de care poți trăi fericit. Păstrează doar ceea ce îți aduce cea mai mare fericire. Începe să reduci primele trei cheltuieli pentru a economisi mai mulți bani. În cazul majorității oamenilor, acestea sunt mâncarea, locuința și transportul.

6. Reflectă asupra planului tău

Odată ce ai un plan bine pus la punct, cât de mult estimezi să economisești? Cum influențează asta calendarul tău de pensionare? Puterea economisirii se reflectă în faptul că reducerea pentru totdeauna a unei achiziții fără sens scade costul total de care ai nevoie pentru a te pensiona.

7. Implementează planul

Pune-ți planul la treabă. Începe cu elementele care nu îți vor lua prea mult timp, pentru un impuls de dopamină, care te va ajuta să treci la elementele care pot necesita ceva mai mult timp. Spre exemplu, în cazul în care decizi că vrei să te muți într-o locuință mai mică sau să îți vinzi mașina pentru o opțiune eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, acestea ar putea necesita ceva mai mult timp, dar poți face câte un lucru pas cu pas.

Vezi și: STUDIU: Salariul contează cel mai mult pentru românii care își caută de muncă. Care sunt celelalte criterii